BIST 10.208
DOLAR 32,22
EURO 34,66
ALTIN 2.391,52
HABER /  DÜNYA

NATO'nun Türkiye'ye Füze Kalkan'ı cevabı

Füze Kalkanı komutası kimde olacak? İşte NATO'nun Başbakan Erdoğan'a verdiği cevap.

Abone ol

Avrupa'daki NATO üyelerini koruma amacıyla kurulacak olan füze sistemi için pazarlıklar son aşamada. Erdoğan ısrarla komutayı istiyor, NATO ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteğine yaklaşmıyor.

Başbakan Tayyip Erdroğan'ın G-20 zirvesinden dönüşü sırasında yaptığı Füze Kalkanı açıklamasına NATO Sözcusu cievap verdi.  Başbakan Erdoğan Füze Kalkanı ile ilgili; "NATO üyesi olarak şüphesiz ki bu kapsamda atılacak bir adım.  Ve bu işin komutasının  kime verileceği hususu... Ki topraklarımızın genelinde böyle bir  düşünülüyorsa zaten kesinlikle bu bize verilmeli, aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil." demişti.

KOMUTA NATO'DA OLUR

NATO sözcüsü James Appathurai, Başbakan Erdoğan'ın "Komuta bizde  olmalı sözüne karşılık şöyle konuştu:

"Bu tür proje ve operasyonlar için yetkilendirmede izlenecek yöntem bellidir. NATO'nun ortak karar alma yapısı vardır ve tek bir ülkeye yetki devri yapılması söz konusu olamaz. NATO operasyonu söz konusuysa buton NATO basar."

Türkiye ile NATO arasında süren pazarlıkta bakalım kimin dediği olacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'da Fransa'ya gitmeden önce Füze Kalkanı projesiyle ilgili Hükümetin cekincelerini bildiğini ve destek verdiğini açıklamıştı.