BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'ya kurban geçişine izin verilmedi

Kurban Bayramı nedeniyle Avrupa yakasına kurban sokmaya çalışanlar köprüde yakalandı

Abone ol

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Anadolu yakasından Avrupa yakasına kurban geçişine izin vermedi. Kamyonlarla Avrupa yakasına hayvan geçirmeye çalışan vatandaşlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinden geri çevrildi. Hayvan sahipleri ise uygulamaya tepki gösterdi.


İstanbul’da Anadolu yakasından Avrupa yakasına canlı kurbanlık geçişi yasak olmasına rağmen çok sayıda hayvan sahibi gece boyunca kamyonlarla kurbanlarını Avrupa yakasına geçirmeye çalıştı.

 Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Kavacık girişinde kontrol noktası oluşturan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak geçişleri önlemek için çalışma yaptı.

Kontrol noktasında durdurulan ve üzerinde çoğunluğu büyükbaş kurbanlık bulunan kamyonların geçişine izin verilmedi.

Kurbanlarını Avrupa yakasında kesmek isteyen vatandaşlar ise uygulamaya tepki gösterdi. Hayvan sahipleri, yasağın ithal edilen Angusların satılması için yapıldığını savundu. Bir hayvan sahibi de elindeki raporu göstererek taşıdığı kurbanlıkta hastalık bulunmadığını ve yasağın anlamsız olduğunu ileri sürdü.

Polis ve zabıta ekiplerinin de katılımıyla Avrupa yakasına canlı kurban geçirmeye çalışan kamyonlar Kavacık’ta geri çevrildi. Hayvan sahiplerine herhangi bir ceza yazılmadı.