BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.440,87
HABER /  GÜNCEL

İşte şehitlikte sözün bittiği an!

Şehitlikte sözün bittiği an... Şehidin mezarına muhabbet kuşu getirdiler... Muhabbet kuşu şehidin fotoğrafını saatlerce öptü...

Abone ol

Adana’da Kurban Bayramı arifesinde şehitlikler dolup taşarken, 2 yıl önce Erzincan'da şehit olan er 20 yaşındaki Abdullah Aydın Emer'in annesi 46 yaşındaki Tülay Emer, mezara oğlunun çok sevdiği muhabbet kuşu ‘Fikri’yi de getirdi.

Adanalılar bayram arifesinde mezarlıklara akın ederken, sahte hocalara karşı her bayramda olduğu gibi sınav yapıldı. Şehit yakınları da Asri Mezarlık'taki Adana Garnizon Şehitliği'ni doldurdu. 240 şehit mezarının bulunduğu şehitlikte, mezarlarını çiçeklerle donatan aileleri, mezar taşlarındaki şehit fotoğraflarını elleriyle silip, mezardaki toprağı suladı.

Erzincan’ın Kemah İlçesi'nde 11 Ağustos 2008 tarihinde teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu 9 askerle birlikte şehit olan Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Emer de, şehitliğe bu bayramda da oğlunun çok sevdiği muhabbet kuşu ‘Fikri’yi de getirdi. Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde okurken öğrenimini yarıda bırakıp askere giden şehit er Emer'in kabri başına gelen anne Tülay Emer, oğlu için gözyaşı döktü. Anne Emer, oğlunun şehit olduğu günden bu yana hiç konuşmayan muhabbet kuşunun bulunduğu kafesi, oğlunun fotoğrafının bulunduğu kabristanın üstüne koyup, ‘Hadi ağabeyini öp, bayramını kutla’ dedi.

Kafeste bir süre dolaşan muhabbet kuşu, defalarca şehidin fotoğrafını ‘öptü.' Muhabbet kuşunun, şehit oğlunun kendisine hatırası olduğunu anlatan Emer, “Fikri' ile oğlum kardeş gibiydi. Oğlum askere giderken kuşu bana emanet etti. ‘Fikri,' Aydın şehit olduktan sonra hiç ötmedi, konuşmadı. Daha önce, ‘Anne, Aydın, canım’ diye kelimeler söylerdi, ama şimdi ötmüyor bile. İkisini ayırmamak için her fırsatta ‘Fikri'yi mezarlığa getiriyorum. Burada onunla konuşuyor, sohbet ediyor. ‘Fikri' buraya geldiği zaman çok mutlu oluyor. Şimdi de fotoğrafını öptürüp bayramını kutladık. ‘Fikri' olmasa yaşayamam. O, oğlumdan bana miras. Askere giderken bana emanet etmişti. Oğlum gibi bakıyorum.”

Şehit oğlunu her geçen gün daha çok özlediğini belirten Emer, “Artık fotoğraflarıyla oyalanamıyorum. Özlemi çok büyüdü. Çok özledim oğlumu. Fotoğraflar teselli etmiyor artık. Her gün mezara geliyorum. Evimi oğlumun mezarını temizlediğim kadar temizlemiyorum. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın” diye konuştu.

Emer, oğlunun şehit olmasından bu yana bayram kutlaması yapmadıklarını ekledi.