BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

NATO Havaalanı benim!

Batman'daki NATO Havaalanı'nın kendisine ait olduğunu iddia eden vatandaş, AİHM'e başvurdu.

Abone ol

Batman'da 1950'li yıllarda yapılan NATO Havaalanının 17 bin metre karelik bölümünün kendisine ait olduğunu iddia eden vatandaş, AİHM'e başvurdu.

İzmir Barosu avukatlarından AB Hukuku Uzmanı Barış Kaşka, müvekkiline hiçbir bedel ödenmeden arazisine el konulduğunu ileri sürdü.

Barış Kaşka, NATO'nun Batman'daki havaalanının yapımına, 1952 yılında Milli Savunma Bakanlığının teklifi üzerine başlandığını belirtti.

Bu dönemde havaalanının kurulacağı alan için kamulaştırma kararının alındığını, ancak kamulaştırma bedelinin mülkiyet sahiplerine ödenmediğini savunan Kaşka, tapu kayıtlarına da bu alanın kamulaştırılacağı yönünde bir şerhindüşülmediğini ifade etti.

İzmir'de yaşayan müvekkili Salih Nart'ın (51), 1977 yılında Haşim Ok'dan bölgede 36 bin metrelik arazi satın aldığını kaydeden Kaşka, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Müvekkilim, satın aldığı arazisinin 17 bin metre karelik bölümünün 1963 yılında tel örgü çekilerek, istimlak edilmeden NATO hava sahasına katılmış olduğunu daha sonra öğrenmiş. 1983 yılında Batman Asliye Hukuk Mahkemesi, müvekkilimin taraf olmadığı bir dava ile tapuyu iptal etmiş ve arazi Hazineye devredilmiştir.''