BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,86
ALTIN 2.402,04
HABER /  EKONOMİ

KOBİlere Türkiye Finans desteği

Türkiye Finans Katılım Bankası, KGF ile KOBİ'lere kredi desteği için anlaşma imzaladı.

Abone ol

Türkiye Finans Katılım Bankası, Kredi Garanti Fonu İşletme ve Araştırma AŞ (KGF) ile KOBİ'lere kredi desteği için anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında yeterli teminat oluşturamayan KOBİ'lerin KGF garantisi ile Türkiye Finans'tan kredi kullanımına imkan sağlanacak.

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Osman Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, KGF garantisi ile, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra genç girişimci ve yeni müteşebbislerin ihtiyaç duyduğu her türlü finansal desteği Türkiye Finans'tan kolaylıkla sağlayabileceğini ifade etti.

KGF Genel Müdürü Namık Önder de yapılan anlaşma ile, daha geniş bir çerçevede KOBİ'lere kefalet hizmeti sunma imkanına kavuştuklarını belirtti. Türkiye Finans'tan yapılan açıklamada, KGF teminatından yarazlanmak isteyen işletmelerin Türkiye Finans şubelerine KGF kefaletinden yararlanmak istediğini bildirmesinin yeterli olacağı, kredi başvurusunun uygun bulunması halinde iletilen kefalet talebinin KGF tarafından en fazla 2 hafta içerisinde sonuçlandırılacağına işaret edildi.

Açıklamada, KGF'nin bir KOBİ için en fazla 400 bin avro veya YTL karşılığı kefalet verdiği, riskin paylaşımı ilkesine göre çalışan KGF'nin, kredinin en çok yüzde 80'ine kadar kefalet verebildiği ve 200 bin avroyu aşan taleplerde azami oranın yüzde 70 olduğu kaydedildi.