BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

NATO, GELECEĞİN AFGAN PİLOTLARINI YETİŞTİRİYOR

Afganistan’dan 2014 yılı sonunda çekilmeye hazırlanan NATO, ülkenin ilk ve tek pilot eğitim merkezinde geleceğin Afgan pilotlarını eğitiyor....

Abone ol

Afganistan’dan 2014 yılı sonunda çekilmeye hazırlanan NATO, ülkenin ilk ve tek pilot eğitim merkezinde geleceğin Afgan pilotlarını eğitiyor.
Üç yıl önce kurulan Afgan Hava Kuvvetleri’nin henüz envanterinin sınırlı olduğunu söyleyen NATO komutanları, buna rağmen pilot alt yapısının önümüzdeki yıllar için büyük önem taşıdığını belirtiyor. Eğitim merkezindeki askeri öğrencilerin mezuniyet oranının yüzde 100 olduğunu belirten yetkililer, ayrıca pilot eğitmenleri yetiştirerek ülkenin farklı bölgelerinde de benzer eğitim merkezleri açmayı planladıklarını ifade ediyor.
Şindand’daki eğitim merkezinin yeni açılmış olmasına karşın, pilotların birçok operasyona destek amacıyla katıldığını ifade eden Hava Üssü Destek Danışmanı Albay Luciano Ippoliti, “Eğitim merkezimiz 2 yıl önce kurulmuş olmasına rağmen Afgan Hava Kuvvetleri insan taşıma, nakliye ve kara harekatı destekli tüm operasyonları destekleme gücüne sahip” dedi.
Eğitmenlerden Davide Dulcetti ise, pilotların Afganistan dışında İtalya, Macaristan gibi ülkelerde de eğitim uçuşları yaptıklarını belirterek, “Pilotlarımızla Afganistan’da deneme uçuşları yapıyoruz. Fakat aynı zamanda İtalya, Macaristan, Amerika gibi ülkelerde de uçuşlar yapıyoruz. Fakat operasyonel bir durumda olduğumuzu da göz önünde bulundurarak savaş içerisindeymişiz gibi hareket ediyoruz” diye konuştu.
NATO birlikleri 2014 yılı sonunda Afganistan’dan geri çekilmeye hazırlanırken, ülkede halihazırda halen bir hava kuvvetleri gücü bulunmamakta. NATO kuvvetleri 2014 sonunda ülkeden çekilene kadar Afganistan’da pilotlara eğitim vererek ve uçak ile helikopter yardımında bulunarak, ülkenin hava gücünü geliştirmeyi hedefliyor.
(İHA)