BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

MHP’Lİ VURAL’DAN AKTİVİST DEĞERLENDİRMESİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) PKK’yı "aktivist" olarak nitelendiren raporuna tepki g...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) PKK’yı "aktivist" olarak nitelendiren raporuna tepki göstererek, “Avrupa nezdinde girişimlerde bulunulmalı ve nota verilmeli” dedi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TSK’nın bahar aylarında terör ile mücadele nedeniyle birlikleri terör bölgelerine yönlendirildiğini belirten Vural, bu konuda geçen yıl çıkan haberleri gösterdi. Bu yıl bunun tam tersinin yapıldığını ifade eden Vural, “Erdoğan teslimiyet bayrağını PKK ile imzalamıştır. Geldiğimiz bu noktada AKP, artık PKK’yı terör örgütü olarak saymıyor” dedi.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) PKK’yı "aktivist" olarak nitelendiren raporunu eleştiren Vural, şöyle konuştu:
“Şu utanmazlığa bakın. Bir de Avrupa insan hakları, Kopenhang kriterleri diye düzmece belgeler düzenliyor, sonra utanmadan, sıkılmadan. Ne utanmazlıktır. Batsın sizin bu medeniyet anlayışınız. Ey yüzsüzler, bu raporu yazanlar, Serap mi çatışıyordu PKK ile? Gaziantep’te Kumrular’a çalışan insanlar mı çatışıyorlardı bu PKK ile utanmadan sıkılmadan bu ifadeleri kullanıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten Başbakan ve onun kılavuzları uluslar arası emperyalizm tuzağına, örümcek ağına düşmüştür.”
Başbakan Erdoğan’ın şehit annesi ile arasında geçen “Keşke 6 ay önce olsaydı da Vedat ölmeseydi” yönündeki diyaloguna atıfta bulunan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Maalesef şehit istismarı, kirli ve pis pazarlıkların aracı haline geliyor. Başbakan kan üzerinden PKK silah üzerinden Türk Milletini tehdit ediyor. Soruyorum bu şehitler neden şehit oldu? “
Başbakan Erdoğan’ın çözüm sürecinde birlik ve beraberliğe vurgu yaptığını anımsatan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Birliği Türklüğü anayasadan çıkararak mı sağlayacaksın? Kardeşliğimizi milletimizi 36’ya bölerek mi sağlayacaksın? Barışı Öcalan’ı af ederek mi sağlayacaksın? İçi boş edebiyatla şehit ve kan üzerinden şehit istismarı yapan bir zihniyet. Süreç dediğin nedir? Anlat ne kıvırıyorsun?“
Bursa mitingindeki konuşması nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında başlatılan soruşturmaya değinen Vural, savcılara seslenerek, “21 Mart’ta Nevruz’u bahane ederek terör örgütünün liderinin mesajını yayınlamak suç değil mi? Nerede Cumhuriyet savcıları“ diye sordu.
Vural, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Vural’a, Kandil’in yarın basın toplantısı yaparak PKK’nın geri çekilmesine ilişkin yol haritasını açıklayacağına ilişkin haberler anımsatıldı. Bunun üzerine Vural, şöyle konuştu: “AKP’nin çözüm ortağı. Ortaklar ile ne yaptığı Başbakan’a sorsan daha iyi olur. Biz Sayın Başbakan’dan çözüm sürecinde ne olacağını anlatmasını istiyoruz. PKK’nın yapacağı tek şey silahları bırakıp Türk adaletine teslim olmak. Türk Milleti’nin PKK’ya vereceği hiçbir şey yok. Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; yaptığın anlaşmaları çık açıkla. Bugün geldiğimiz noktada AKP ile PKK seçim işbirliği içindeler. Bu sürecin sonu Öcalan’a af getirmek”
TSK’nın terör bölgesindeki birliklerinin batıya kaydırılmasının PKK’nın geri çekilmesinde karşılaşılmamasını için yapılmış olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Vural, “Eğer böyle ise bu çok utanç verici bir tablo” dedi.
(İHA)