BIST 10.216
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.406,09
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Native Deen Feshanede

Hip hop tarzında müzik yaparak şarkılarında İslamiyeti anlatan gençler İstanbul'da..

Abone ol

Amerikalı Naim Muhammed, Joshua Salem ve Abdulmelik Ahmet'ten oluşan Native Deen (Yerli din) grubu bu akşam Feshane'de İstanbul'daki 3. konserlerini verecek. Grup üyeleri Türkiye'de olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ve bu duygularını İstanbul için yaptıkları şarkıda dile getireceklerini söylediler.

Joshua Salem hip hop tarzını seçme nedenlerini "Kur'an'ın Arapça gönderilmesinin nedeni, Peygamber bir Arap'tı ve Arabistan'da yaşıyordu. Halkın dili Arapça'ydı. Bu nedenle Kur'an Arapça indi. Bizim hitap ettiğimiz insanlar ise hip hopça konuşuyor. Biz de onların anladığı dille şarkı söylüyoruz" diye anlatıyor.

Kuran'ın tüm alem için indiğini hatırlatan Abdülmelik de bu gerçekten hareketle tüm insanlığa hitap ettiklerini söylüyor. Abdülmelik, müziklerimizi dinleyip Müslüman olanların olduğunu belirterek, "Amerikada biri internet sitemizdeki müziğimizi dinliyor. Daha sonra CD alıyor. Kendisini kötü hissettiğinde müziğimizi dinliyor ve burada anlatılan mesajlardan etkilenerek, Müslüman oluyor" diyor.