BIST 10.671
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.444,79
HABER /  SPOR

Taraftar Cihana neden taktı?

Taraftar Cihan'ı neden sevmiyor? Ne yapsa kendini taraftara beğendiremiyor.

Abone ol

Galatasaray'da kötü zamanlarda Cihan topu ağzına konulur. Olumlu hareketleri görmezden gelinir ancak bir yanlış pası bile haftalarca konuşuluyor. Sarı kırmızılıların sürekli ıslıkladığı futbolcuların zirvesinde yer alan talihsiz futbolcunun iyi yönleri yok mu? Sabah yazarı Levent Tüzemen'e göre var. Yazara göre sağ bekte oynayan .

Tüzemen, Gerets'in bu oyuncuyu hücum oynattığını ancak onun savunma yönünün olduğunu yazdı. Tüzemen, şunları söyledi:

"Son dönemlerde G.Saray'da Gerets, Cihan'a 'takmış' gibi davranıyor. Seyirci zaten eleştirmek için Cihan'ın hata yapmasını bekliyor. Bu Cihan benim babamın oğlu değil. Ama bazı gerçekleri de görmek gerekir. Cihan'ın, G.Saray'da bir kalede oynamadığı kaldı. Onun olmadığı maçlarda defansın göbeği hastalandı. Kupadaki Bursaspor maçında, çok sık eleştirilen Cihan'ın savunma bilgisi ve kademeye girme pratiği olmasaydı iki top gol çizgisinden çıkar mıydı? Cihan mevcutlar içinde G.Saray'ın bence sağ bekidir."

Tüzemen, Cihan'ın sağ bekte olması durumunda Galatasaray'ın bu kadar rahat kafa golü yemeyeceğini iddia etti:

"Bugün Galatasaray'ın kaybettiği Trabzon maçında Ersen Martin'in attığı gollerde, Crouch'un attığı vole golünde kademeye girmesi gereken Sabri neredeydi? Bu Sabri'nin suçu değil. Çünkü Sabri hücum ağırlıklı bir oyuncu. Gerets savunma bilgisi olmayan Sabri'de ısrar ediyor, Cihan'ı oynatmıyor. İddia ediyorum kendini savunma konusunda eğiten ama taraftara yaranamayan Cihan olsaydı, Ersen ve Crouch toplara rahat vuramazdı. İsteyen Galatasaray'ın maçlarını yeniden izler ve görür. "