BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.402,76
HABER /  GÜNCEL

Cinayet bayram dinlemedi

5 günlük Şeker Bayramı tatilinde 32 kişinin öldürüldüğü ortaya çıktı.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) verileri, Türkiye genelinde hafta sonunu da içine alan 5 günlük Şeker Bayramı tatilinde 32 kişinin öldürüldüğünü ortaya koydu. Aynı dönemde işlenen ve kamuoyunda ''seri cinayetler'' olarak adlandırılan 7 olaydan 6'sı ise jandarma bölgesinde meydana gelmesi nedeniyle EGM'nin kayıtlarında yer almadı.

AA muhabirinin EGM'nin internet sitesinde yayınlanan ''günlük basın bültenleri''nden derlediği bilgilere göre, bayram tatilinin başladığı 20 Ekim gecesi 2, 21 Ekim Cumartesi günü 11, arefe günü olan 22 Ekimde ise 2 cinayet işlendi. Şeker Bayramı'nın ilk gününde 6, ikinci gün 5, üçüncü gün yine 6 kişi cinayete kurban giderken, cinayetlerin işlendiği iller arasında 13 cinayetle İstanbul ilk sırada yer aldı.

20-25 Ekim tarihleri arasında Adana'da 4, Gaziantep'te 2, İçel, Tekirdağ, Tokat, Malatya, Balıkesir, Muş, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Bolu, Van, Kocaeli ve Batman'da birer kişi öldürüldü. Van'ın Başkale ilçesinde 21 Ekimde ''töre cinayeti''ne kurban giden 15 yaşındaki Naile E. ile 20-23 Ekim tarihleri arasında çeşitli illerde 7 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan tarafından Kocaeli'de 21 Ekim'de işlendiği öne sürülen, Fatih Kılıç'ın hayatına mal olan cinayet de EGM'nin kayıtlarında yer aldı.

Seri cinayetlerde hayatlarını kaybeden Hüseyin Çalışkan (Bursa), Mehmet Çakır (Sakarya), Enver Aycık ve Necati Yücel (Ankara), Özkan Köse (İçel) ve Bekir Çiftçi'nin (Adana) öldürülmesinin, bu cinayetlerin jandarmanın sorumluluk alanlarında işlenmesi nedeniyle EGM kayıtlarına girmediği öğrenildi. Bu arada, cinayetlerin 5'inin tüfekle, 15'inin tabancayla, 10'unun bıçakla işlendiği, bir kişinin darp edilerek bir kişinin de başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi.