BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Nasrettin Hocanın yeni torunları

Akşehir Belediyesi çok ilginç bir çalışmaya daha imza attı. Belediye, ilçede doğan çocukları Hoca'nın torunları olarak ilan etti.

Abone ol

Nasreddin Hoca ve tescilli Akşehir kirazı ile tanınan Akşehir'de ilçe belediyesi ''www.aksehir.bel.tr'' adresli internet sitesinde ilçede yeni doğan tüm bebekleri, anne ve babalarının isimleri, soyadları ve cinsiyetleriyle birlikte duyuruyor.

''Nasreddin Hoca'nın Yeni Torunları'' başlığı ile yayınlanan isimlerin yanı sıra sitede 2007 ve 2008 yılında doğan bebeklere ait bilgilere de ulaşılabiliyor.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır devam eden bu uygulama sayesinde ilçe genelinde yeni doğan tüm bebeklerin cinsiyeti, anne ve baba isimleri, soyadları ve doğum tarihi bilgilerinin yayınladıklarını söyledi.

Akşehir'in dünyanın tanıdığı ünlü düşünür ve mizah ustası Nasreddin Hoca'nın yaşadığı ilçe olduğunu anımsatan Baloğlu, şunları kaydetti:

''Biz Akşehirliler Nasreddin Hocamızın birer torunuyuz. Hocamızın şehri Akşehir'de dünyaya gelen her bebeğin birer Nasreddin Hoca torunu olduğunu düşünerek böyle bir uygulama başlattık. Bu uygulamamız sayesinde ilçemizde doğan tüm yeni Nasreddin Hoca torunlarını, belli aralıklarla diğer torunlarına ve kamuoyuna duyuruyoruz.''

Baloğlu, sitedeki ''Nasreddin Hoca'nın yeni torunları'' bölümünü görenlerin ilk etapta şaşırdığını, bölümde ilçede yeni doğan bebeklerin bilgilerinin yer aldığını öğrenince de gülemsediğini bildirdi.

Baloğlu, ayrıca internet sitelerinde evlenen gençlerin duyurulduğu ''Yeni Ailelerimiz'' ve ilçe genelinde vefat eden kişilerin duyurulduğu ''Kaybettiklerimiz'' bölümlerinin de yer aldığını dile getirdi.