BIST 10.215
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.381,71
HABER /  GÜNCEL

Namusum için öldürdüm!

Kendisini başka erkeklere sattığını öne sürdüğü sevgilisini öldürdü.

Abone ol

İzmir'de kendisini başka erkeklere satmaya kalkıştığını öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddia edilen Filiz Dursun ile kardeşi İsmail Dursun'un yargılanmalarına başlandı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu yargılanan Dursun kardeşler ile avukatları katıldı. Filiz Dursun, duruşmada, Van'ın Erciş ilçesinde ailesiyle otururken cep telefonuna gelen bir mesaj sayesinde, öldürdüğü Salih Karadeniz ile tanıştıklarını anlattı.

Dursun, Karadeniz ile bir süre telefonla arkadaşlık kurduklarını anlattı. Karadeniz'in daha sonra İzmir'e yaptığı daveti kabul ettiğini belirten Filiz Dursun, şunları söyledi:

''Bana 25 yaşında olduğunu söylemişti. İzmir'e geldiğimde karşıma çıkan kişi, 45 yaşındaydı. Beni getirdiği evde, karı koca hayatı yaşamaya başladık. 15 gün sonra evli ve çocukları olduğu ortaya çıktı. İlişkimiz bozulmaya başladı. Bir gün eve 'Sana bir sürprizim var' diyerek bir arkadaşını getirdi. Gözümü ve ellerimi bağlayıp, misafir dediği kişiyle beni yatak odasına taşıdılar. Bağırıp çağırmaya başladım. Misafir dediği kişi, 'Şimdi olmaz' diyerek evden ayrıldı. Tır şoförü olarak çalışırken beni gittiği yerlere götürüyordu. Evde tek başıma kalmama izin vermiyordu. Ağabeyimi arayarak, 'Gel beni kurtar' dedim.''

Filiz Dursun, olay anını ise şöyle anlattı: ''O gün beni pazarlamak için evden alıp götürdü. Işıkkent'te kardeşim ile karşılaştık. Maktul, kardeşim İsmail'i görünce küfür ederek üzerine yürüdü. Tartışma sırasında elindeki tabanca patladı. Şoke olan kardeşimin elinden silahı alıp, ateş ettim. Yanımda bulunan ekmek bıçağı ile de maktule birkaç kez sapladım. Daha sonra polisin gelmesini bekledim.''

İsmail Dursun ise 4 aydır kayıp ablasını her yerde aradığını anlattı. Ablasının açtığı telefon üzerine İzmir'e geldiğini belirten İsmail Dursun, ailesinin, cinayeti işlemesi yönünde bir karar almadığını savundu. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi. 

Olay

Bornova ilçesi Işıkkent semtinde Salih Karadeniz (45), 19 Temmuz 2007 tarihinde tabancayla vurularak ve bıçaklanarak öldürüldü. Cesedin başında beklerken bulunan Filiz Dursun (25), cinayeti namus meselesi nedeniyle işlediğini ileri sürdü.

Olaydan 3 gün sonra polise yapılan ihbar sonucunda cinayete katıldığı öne sürülen Filiz Dursun'un kardeşi İsmail Dursun, gözaltına alındı. Sanıklar hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.