BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Naklen kalp ameliyatı

TKD, Ankara'daki toplantısında Malatya'da yapılan bir kalp ameliyatını canlı yayında izlendi.

Abone ol

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) tarafından Ankara'da  düzenlenen toplantıda, Malatya'da gerçekleşen bir kalp ameliyatı, canlı yayınla salonda bulunan yüzlerce kardiyolog tarafından izlendi.

Ankara'da bulunan doktorlar, Malatya'da ameliyatı gerçekleştiren meslektaşlarıyla canlı yayında fikir teatisi yaparak ameliyata katıldı.

Sheraton Otel Kongre Merkezi, Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel
Kardiyoloji Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 13. Ulusal Uygulamalı
Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı'na evsahipliği yapıyor. Türkiye'nin  dört bir yanından yaklaşık 600 hekimin katıldığı toplantıya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, İsrail ve Türki Cumhuriyetler'den de hekimler katılıyor. Kardiyoloji alanındaki son yenilikler ve gelişmelerin ele alındığı toplantı 3 gün sürecek. Toplantıda, "girişimsel kardiyoloji"deki son gelişmeler ve teknikler uygulamalı olarak ele alınıyor.

Bu kapsamda, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde canlı  yayınla kalp ameliyatı gerçekleştirildi. TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan Özdemir önderliğinde gerçekleştirilen ameliyat, canlı yayın aracılığıyla Ankara'daki toplantı salonuna aktarıldı. Salonda bulunan hekimlerde, ameliyatı yapan meslektaşlarıyla fikir alışverişi yaparak, başarılı bir kalp ameliyatına imza attı.

TKD Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan
İlkay, kendilerinin, girişimsel kardiyolojideki tüm yenilikleri Türkiye'nin dört bir köşesine yayma amacı taşıyan bir çalışma grubu olduğunu söyledi. 13 yıldır düzenledikleri bu toplantıları başarıyla uyguladıklarını ifade eden İlkay, "Kardiyolojideki yeni gelişmeleri anında ülkemizdeki girişimci kardiyologlara duyurmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, canlı yayınlarla, vakaları daha tartışarak gerçek ortamda hekim arkadaşlarımıza sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Tıpta bilimsel uzlaşının önemine dikkat çeken İlkay, "Hekim arkadaşlarımız doğru olanı, canlı yayında gördüğü için kendi meslek uygulamalarında da onu örnek seçerek uygulama yapacak. Amacımız, ulusal bir tedavi standartını oluşturabilmektir" diye konuştu. İlkay, toplam 4 kalp ameliyatının daha canlı yayınla gerçekleştirileceğini bildirdi.