BIST 10.115
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.413,22
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Müzik korsana teslim oldu

Müzik piyasası internete yenildi. 2004'te 44 milyonluk albüm satışı 15 milyona düştü

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "korsanla mücadelede yasal düzenlemelerin belirli bir düzeye kadar etkili olduğunu, mücadelede kilit rolü kamuoyunun bilinçlendirilmesinin oynayacağını" söyledi.

"2008-2010 Orta Vadede Korsanlıkla Mücadele Eylem Planı Hazırlıkları" konulu toplantının açılışında konuşan Günay, korsan faaliyetlerle mücadelenin yalnızca hak sahiplerinin haklarını korumak açısından değil, Türkiye'nin uluslararası alanda rekabet şansını artırmak bakımından da son derece önemli olduğunu ifade etti.

Günay, bakanlık olarak 2004 yılında gerçekleştirdikleri yasal düzenlemeler ve idari tedbirlerle korsanı sonlandırmaya yönelik önemli adımlar atıldığını belirterek, bu yasal önlemler sayesinde sokakta korsan eser satışının azaldığını kaydetti.

Yasal düzenlemelerin yanı sıra korsanlıkla mücadelede önleyici rol oynaması ve kolluk kuvvetlerine, mahkemelere yarar sağlaması amacıyla 3 sistem uyguladıklarını anlatan Günay, bunların kayıt tescil, bandrol ve sertifika sistemleri olduğunu söyledi.