BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.500,23
HABER /  DÜNYA

Rum polisler ayaklandı

6 bin Rum polis, Rum Başkanlık Köşkü'ne yürüyerek protesto eylemi yaptı

Abone ol

Rum Polis Birliğinde örgütlü 6 bin dolayındaki emniyet mensubu, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un, taleplerinin yerine getirilmesi yönünde devreye girmesi istemiyle Rum ''başkanlık'' köşküne yürüdü ve köşk önünde protesto gösterisi yaptı.

Rum radyosunun haberine göre polisler, Rum İçişleri Bakanlığı önünden yürüyüşe geçerek ''başkanlık'' köşküne gittiler ve taleplerinin yer aldığı bir karar suretini Tasos Papadopulos'a verdiler.

Rum Polis Birliği, bugünkü eylemin ''Karma Personel Komitesinin önünde bekleyen ve Maliye Bakanlığının taleplerine yönelik sürdürdüğü retçi tavrının sonucu olduğunu'' belirtti. Papadopulos'a sunulan karar suretinde, ''polislerin çalışma saatlerinin devlet memurlarının çalışma saatlerine göre düzenlenmesi ve özel polislere emeklilik maaşı verilmesi'' talep ediliyor.

Rum yönetimi liderini, taahhütlerini yerine getirmeye çağıran protestocu polisler, diyaloğa hazır olduklarını belirtmekle birlikte, aksi halde protestolarının devam edeceği uyarısında da bulundu.