BIST 10.767
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.498,11
HABER /  DÜNYA

İtalyada çöp savaşı

İtalya'da Napoli ve civarındaki çöp krizi şehirlerarası savaşa yol açtı.

Abone ol

İtalya'da Napoli ve civarındaki çöp krizine, Sardinya Adası tarafından uzatılan yardım eli, gece boyunca gerilimli anlar yaşanmasına neden oldu.

Napoli'den 22 kamyon çöpün adaya getirilmesini protesto eden eylemciler, gece Sardinya Bölge Başkanı Renato Soru'nun Cagliari kentindeki ikametgahını da kuşattı. Güvenlik güçleriyle eylemciler arasında çıkan çatışmalarda, 8 polis hafif yaralanırken, 7 gösterici göz altına alındı.

Olaylar, Soru'nun Cagliari şehir merkezindeki ikametgahının gece yarısına doğru eylemciler tarafından kuşatılmasıyla başladı. Soru'nun da içeride olduğu sırada ikametgahı taş ve çöp torbası yağmuruna tutan eylemciler, çevredeki trafik işaretlerini ve çiçek vazolarını da tahrip etti.

Soru, olayların ardından yaptığı değerlendirmede, bölge olarak Napoli’deki çöp krizinin çözümüne katkı sağlamayı sürdüreceklerini yineledi.

İtalya’nın Napoli kentindeki çöp sorununun dayanılmaz boyutlara ulaşmasının ardından merkezi hükümet, hafta içerisinde, orduyu da devreye sokarak çözüm için kolları sıvamıştı. Başbakan Romano Prodi, İtalya’daki diğer bölge yönetimleri de Napoli’nin başkent olduğu Campania bölgesindeki çöp sorununun ortadan kaldırılmaya yönelik katkıda bulunmaya çağırmıştı.