BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Müzakereden mütarekeye geçtik

21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ'a göre PKK ile müzakereden mütarekeye geçildi.

Abone ol

21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'de bugün, geçmişte Mondoros Mütarekesi sırasında yaşananlara benzer bir dönemin yaşandığını iddia etti.

Ümit Özdağ, Kayseri'de Kadir Has Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin izlediği Kayseri Yeni Ufuklar Derneği'nin düzenlediği programa katıldı. Yoğun katılımla yapılan konferans öncesi 'İnanın ve iman edin Gelecek 1000 Yılda da buradayız' yazılı pankart açıldı. Sözlerine, "Onlar akil, biz makulüz'" diyerek başlayan Prof. Dr. Ümit Özdağ, şunları söyledi:

"Biz makulüz makul bir şey istiyoruz; 'Türkiye Cumhuriyeti; Türk Devletidir. Böyle kalacaktır.' İstediğimiz tek şey bu bu kadar makul. Bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte çocuklarımız nasıl bir ülke bırakacağımızın belirlendiği yıllar olacak. Dedelerimizden aldığımız bir devlet yerine, daha küçük coğrafi yapıya çekilme zorunda bırakılan bir devlet mi bırakacağız. Bir taraftan AKP Hükümetinin desteklediği liberal,kendisine muhafazakar diyen çevrelerin ve aydınların desteklediği PKK ile yapılan müzakereleri desteklediği bir kısım insanlar, öte yandan bu süreci endişe ile izleyen MHP ve CHP milliyetçi ve vatanperverlerin desteklediği ve endişelendiği bir grup var. Millet genel itibarı ile yüzde 35 'Evet', yüzde 58 'Hayır' diyor, yüzde 7 kararsız durumda" dedi.

TESLİM OLUŞA DOĞRU İLERLİYORUZ

Konferansta PKK ile sürdürülen görüşmeleri Mondoros müterakesine benzeterek iktidarın muhalefeti hiç dinlemediğine savunan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parlamentoda iktidar partisinin grup başkan vekili 'Bu bir bayram' dedi. Muhalefet partilerinin birisinin grup başkan vekili de 'Siz bu ülkeyi bu ülkeyi satıyorsunuz' dedi. Geçmişte de Mondros Mütarekesi'nde benzer durum oldu. O zamanda İstanbul'da Mondros Mütarekesi izih fener alayı düzenlenmiş, kutlamalar yapılmış. Mustafa Kemal bu mütarekenin bir maddesine karşı gelmiş ve 'Bir maddesi bu ülkenin tamamen işgaline sebep olmaktadır' demiş. Şimdi benzer bir süreç yaşıyoruz. Bir taraftan endişe ile Türkiye'nin parçalanma sürecine gideceğini düşünenler öte yandan PKK terör örgütü ile anlaşanlar çekilme sürecine bayram diye sevinenler var. Bu güne kadar yaşananlara bakmamız lazım. Neden PKK ile müzakere yaptık müzakereden mütarekeye geçtik ve teslim oluşa doğru ilerliyoruz. Bunların hiç biri tesadüf değil."

Prof. Dr. Özdağ, PKK'ya katılımın en üst düzeye ulaştığını, Times dergisinin en güçlü isimleri yayınladığını, Abdullah Öcalan'ın ilk sıralarda yer aldığını ifade ederken, şöyle konuştu:

"Siz PKK'lılara askeriyenin planlı operasyonlarının durdurulduğunu söylerseniz terörle mücadele durmuştur. Terörle mücadelede böyle sonuç alınmaz. Kendi ordusunun en seçkin askeri birliğe çocuk katili diyen bir yaklaşım var. Türkiye ve bir ordu var. Bu ordunun çekildiği yerde ezan susmuş minare yıkılmış. Bu gün Engin Alan mahkum. Türk ordusunun, üst üstte cesaret madalyası, 180 takdirname alan insan, SAT'çılar hapiste.

Jandarma Genel Komutanın durumu belli değil. Ali Aydın, Cemal Temizöz, PKK itirafçılarının açıklamaları ile kendi kafasına sıkan komutanlar.Bütün karargahı ile tutuklu Genelkurmay Başkanı. Şimdi şunu söylemek istiyorum.Türk Milletinin çok büyük bir çoğunluğu yapılan psikolojik baskıya rağmen Türkiye'nin nereye sürüklenmeye başlandığını görmeye başladı. Bunu herkese ve her yerde anlatın. Sizin dünya görüşünüzde olmayanlara anlatın.Türkiye Cumhuriyeti bir Türk devletidir ve Türk kalmaya devam etmelidir."