BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

DENİZSİZ KÜTAHYA’DA BALIK FESTİVALİ

Denize kıyısı olmayan ancak balık üretiminde ciddi potansiyele ulaşan Kütahya’da “Alabalık Festivali” düzenlendi. Festivalde yaklaşık 1,5 to...

Abone ol

Denize kıyısı olmayan ancak balık üretiminde ciddi potansiyele ulaşan Kütahya’da “Alabalık Festivali” düzenlendi. Festivalde yaklaşık 1,5 ton alabalık tüketildi.
Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kütahya Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklığında Kütahya’da ilk defa su ürünlerini tüketime dikkat çekmek için Alabalık Festivali düzenlendi. Kütahya Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen festivale binlerce Kütahyalı ilgi gösterdi. Uzun kuyruklar oluşturarak yarım ekmek arasında sunulan balıklarını alanlar ise belediye önünde bulunan yeşil alanda oturarak ikramlarını yediler.

"AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"
Düzenlenen Alabalık Festivali ile ilgili bir açıklamada bulunan Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Halil Yorulmaz, Kütahya’da ilk kez düzenlenen festivalin amacına ulaştığını bildirdi. Gazetecilere festival ile ilgili bir açıklamada bulunan Halil Yorulmaz, “Kütahya’da bir farkındalık oluşturmak adına bu festival organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Tabi Kütahya denilince balık festivali anlamsız gibi geliyor ama üretim kapasitesine bakıldığı zaman bu festivalin büyük anlam taşıdığını görebiliriz. Kütahya’da yaklaşık 3 bin 500 ton kapasiteli üretim alanları ve 3 bin ton balık üretimimiz var. Bu üretimin yüzde 90’ına yakınını ihraç ediyoruz” dedi.

"DÜNYA ORTALAMASININ GERİSİNDEYİZ"
Festival ile birlikte su ürünlerini tüketime dikkat çekmek istediklerini de kaydeden Yorulmaz, “Dünyada kişi başına balık tüketim oranı 16 kilogram oranındayken, ülkemizde bu oran 7 kilogram civarındadır. Bu festivali düzenlemedeki amacımız hem tüketicilerce balık tüketimini artırmak hem de yetiştiricilerimizin üretimini artırmaya teşvik etmek. Sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir gelecek istiyorsak balık tüketimini mutlaka artırmalıyız. Balığı haftada en az bir gün sofralarımızda bulundurmalıyız” diye konuştu.
Kütahya’da ilk defa düzenlenen Alabalık Festivalinde yaklaşık 7 bin kişiye balık ikramında bulunulduğu bildirilirken yine yaklaşık 1,5 ton da alabalık tüketildiği öğrenildi
(İHA)