BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Müthiş fırsat! Özel trenler geliyor

Demiryolları devletten tren sizden... Alın treninize hemen başlayın! Ekonomi bakanı Çağlayan açıkladı.

Abone ol

Demiryolu taşımacılığında özel tren dönemi başlıyor. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Demiryolları devletin kendi malı olmak üzere, demiryolu taşımacılığını özel sektöre açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Gelin kendi firmanızı kurun, daha ucuza taşıyın. Alın size imkan'' dedi.

Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen 2. Ticaret Müşavirleri Konferansı'nın ardından Marriott Otel'de akşam yemeği verildi. Yemeğe, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB/DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK iş konseyleri başkanları, ticaret müşavirleri ve işadamları katıldı. Ekonomi Bakanı Çağlayan burada yaptığı konuşmada, demiryollarının özel sektöre açılacağı müjdesini verdi.

DEMİRYOLU DEVLETİN, TREN SİZİN

2023 yılına kadar 10 bin kilometrelik yeni demiryolunun hizmete gireceğini belirten Çağlayan, "Mevcut demiryollarını elden geçireceğiz ve sadece bunun için 110 milyar dolar para harcanacak. Önemli bir çalışmayı daha gerçekleştiriyoruz. Demiryolları devletin kendi malı olmak üzere, demiryolu taşımacılığını özel sektöre açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Gelin kendi firmanızı kurun, daha ucuza taşıyın. Alın size imkan" diye konuştu.

TEŞVİK DE VAR

Demiryolundaki özel taşımacılık teşvik sistemine de dahil oldu. Bakan Çağlayan, "Teşvik Sistemi'ne de bununla ilgili önemli bir ayrıntı daha koyduk. Demiryolu ve denizyolu yük ve yolcu taşımacılığı yapan yatırımlara da 5. bölge desteği veriyoruz" dedi.