BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Balyozcu Paşa'dan korkunç sözler!

Balyoz’un tutuklu sanığı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın tehdit dolu mesajları deşiefre oldu.

Abone ol

Balyoz’un tutuklu sanığı Orgeneral Bilgin Balanlı: “Cumhurbaşkanı, Başbakan düzeyinde. İktidar değiştiğinde bunların hesabı mutlaka sorulacak”

Balyoz davasının tutuklu sanığı Orgeneral Bilgin Balanlı'ya ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı daha internete düştü. Kayıtta "Bunların hesabı mutlaka sorulacak" sözleri dikkat çekerken, Balanlı'nın savaş uçaklarıyla takip ettirdiği Bilvanis Çiftliği skandalı için "Olmuş bitmiş bir olay" ifadeleri yer aldı. Hakimlerin, savcıların, valilerin, emniyet müdürlerinin, kaymakamların tamamının 'militan düzeyinde adam" oldukları öne sürülen ses kaydında, "Bizi bu kadar kişiyi alıp da pardon siz suçsuzmuşsuzunuz demeleri mümkün değil. Ya mahkemeyi uzatacaklar ya da genel kapsamlı bir af çıkaracaklar" ifadeleri dikkat çekti.

İşte 'nin deşifresini yayınladığı ses kaydındaki çarpıcı sözler:

“BİZ BUNLARIN YAKASINA YAPIŞIRIZ”

Devleti kim temsil ediyor. İktidar partisi şu anda temsil ediyor ve diğer kurumlar temsil ediyor. Yani bunun içerisinde hukuk sistemimiz var, bunun içinde emniyet sistemimiz var, yargı sistemimiz var. İşte diğer mekanizmalar. Yani bizi suçlayan tutuklayan bu sistem. Bu sistemin başı kimse ki o da herhalde hükümetin veya devletin başı ya Cumhurbaşkanı ya Başbakan düzeyinde. Bir defa yani bu iktidar değiştiğinde yeni bir iktidar geldiğinde bunların hesabı mutlaka sorulacak. Mutlaka sorulacak. Sorulmaması mümkün değil. Sorulmazsa zaten biz onların yakasına yapışırız. Kesinlikle olacak. Bu iktidar sonsuza kadar gidemez. Bu iktidar bir, bilemediniz iki dönem daha iktidar olur. Ondan sonra işi biter. Yani dünya bir tarafa gidiyorken, Türkiye dinci bir rejime doğru gidemez. 5 sene 10 sene 15 sene sonra bu tablo değişecek. Bunlar hepsi orada o mahkemede hakimin karşısına, yani gerçek hakimlerin karşısına çıkacak.

“BİLVANİS OLMUŞ BİTMİŞ BİR OLAY”

Yapılan iş Milli Güvenlik Kurulu'nunda kararıyla Hava Kuvvetleri orada bir şeyler yapmış. Dinimotifli bir şey var. Orada ne oluyor diye millet, hükümet devletmerak etmezmi? Yani etmemesi mi lazım? Keşif yapmış. İstihbarat çalışması yapmış. MİT var işin içinde, emniyet istihbarat var, jandarma istihbarat var. MGKvar. Genelkurmay var. Hepsinin şeysi var yani. Yani o şeyler yapılmış ve bitmiş. Olmuş bitmiş bir olay.

“YA GENEL KAPSAMLI BİR AF ÇIKAR”

Bu mahkemeler nereye gider, ne olur o belli değil. Yaninasıl bir şey olacakobelli değil. Şimdi bizi bukadar kişiyi alıpda efendim aaa siz suçsuzmuşsunuz pardon demeleri mümkün değil. Yani "Hay Allah biz hata yapmışız da sizi içeri almışız. Aylarca sizi suçsuz yere içeride tutmuşuz" diyebilir mi bir hükümet. Böyle bir şey diyemez. Ya çıkaracak mahkemeyi bitirmeyecek yayacak uzatacak. Şeyden kaçıracak ya genel kapsamlı bir af çıkaracak. Ha o da 'Bunlar suçlu da ben affettim bakın.' Kim verecek, kimden soracağız bunun hesabını? Nasıl bir ülkede yaşıyoruz yaa? Yazıklar olsun yaa. Atatürk Cumhuriyeti. Yazıklar olsun, yazıklar olsun. Hakimler, savcılar, kaymakamların tamamı, valilerin tamamı, emniyet müdürlerinin tamamı, militan düzeyinde adamlar. Gerçekleri söylüyorum.

Bakın yandaş gazete 5-6 tane var. Ama bunun dışında kalan efendim işte ne bileyim Hürriyet, Milliyet, Vatan, Habertürk bunlar da korkularından bunların aleyhine hiçbir şey yazamıyorlar. Hiçbir şey yazamıyorlar. Çok az yazabilen yazarlar var. Birkaç tane böyle. 8-10 tane toplasanız efendim muhalif diyebileceğiniz yazabilecek böyle dokundurabilecek adam var. Efendim karşı çıkmadığı takdirde toplum karşı çıkmadığı takdirde yani ne bileyim mahkemeleri, mahkemelere olan ilgi artar. Efendim gazeteler çok daha fazla yazı yazmaya başlarlar. Bir baskı unsuru olup bu mahkemelerin canlı yayınlanması. Bir canlı yayınlansa. Onun için taa Silivri'ye götürüyorlar. Millete kimse gidemesin Silivri'ye diye. Bir avuç sanık yakını geliyor oraya.

BİR BAŞKA SES KAYDI
ÇIKIYORUZ VE İÇ SAVAŞ ÇIKARACAĞIZ
VE DAHA BAŞKA SES KAYITLARI
TÜYLER ÜRPERTEN SÖZLER BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

Çıkıyoruz, iç savaş olacak

1-) Tuğamiral Fatih Ilgar'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında 'iç savaş' planı dikkat çekmişti. Ilgar olduğu belirtilen kişi şunları dile getiriyordu: "Çıktıktan sonra güzel planlarımız var. Savaşsa savaş yapacağız. Yapacak bir şeyimiz yok yani. Burada bitmemesi lazım bunun. Bir iki aya kadar da ve bilgiler de gelen bilgiler de emareler de o yönde. Bir yasa tasarısı gündemde. O yasayla bizi çıkaracaklar. Bu ülke ya ekonomik krizle ya bir iç savaşla kendine gelecek. Bu iki seçenekten bir tanesi kapımızı çalacak. Ondan sonra dönüş yolu başlayacak."

Bizi bırakacaklar, rövanş alacağız

2-) Balyoz sanığı Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'a ait olduğu iddia edilen kişi 'sağlam kaynaklara' dayanarak cezaevinde çıkacaklarını belirtirken kan donduran tehditlerde bulunuyordu: "Çoluk çocuk demeden rövanş alacacağız. Çok can yanacak. Bunun hesabı sorulacak. Bir iki sene içerisinde bu manzara tam tersine dönecek. Bak söylüyorum bunu. Dersin ki 'Bunu bir paşam söylemişti' dersin. Adamlar kaçacaklar. Bu ülkeden kaçacaklar çoğu."

İllegal yöntemler uygulayacağız

3-) 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Korgeneral Tevfik Özkılıç'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e küfredilirken, TSK içinde yeni bir cunta faaliyeti olduğu gözler önüne seriliyordu.

Özkılıç, olduğu iddia edilen kişi, uygun zamanı kolladıklarını belirterek 'gerekirse illegal yöntemlere başvuracaklarını' dile getiriyordu: "Son derece kararlıyız. Vatanımızı, koruyacağız, kollayacağız. Nerede nasıl yapılacağı konusunda tereddütler var. Olay bu. Bunu açıklığa kavuşturacağız. Bilgisayar kullanmayacaksınız. Bu gördüğünüz kişiler dışında hiçbir kişi ile haberleşme görüşme elemanı tanımayacaksınız ikinci bir emre kadar. Bir hatalarını yakalasak altyapımızın olması lazım. Dağda gezenler bilir. Devletin ali menfaati için legal olmayan yöntemler de uygulanır. Ben şahsen uyguladım."