BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.382,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın o sözünü çok sevdi

Başbakan'ın "Maksat üzüm yemek" sözünü çok önemsediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Kürt sorununda çözüm konusunda çok umutlu.

Abone ol

Gözyer yarın yapılacak terör zirvesinde. Çantasındaki terör paketini Başbakan Erdoğan'a anlatacak olan Kılıçdaroğlu, iyimser konuştu. 

konuşan CHP lideri, yarınki zirve öncesi bazı ayrıntılar aktardı:

YOL HARİTAMIZI BAŞBAKAN'A SUNACAĞIZ
 “İyi niyetle, ön yargılardan arınmış bir şekilde yola çıkmalıyız. Biz böyle yola çıktık. Bu sorunu siyaset çözer. Anayasa yapmak için bir araya gelebiliyorsak, siyasetçiler olarak bu sorunu çözmek için de bir araya gelebiliriz. Milli mutabakat önerisi yapıyoruz. Çünkü bu bütün partilerin sorunudur. Yol haritamızı Başbakan’a sunacağız.”

BU ÖNEMLİ BİR DURUŞ
Başbakan Tayyip Erdoğan ’ın ‘maksat üzüm yemek’ sözünü önemsediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu önemli bir duruş. Maksat üzüm yemekse, sorunu çözmekte kararlıysa, biz varız. Bu, günlük sıcak siyasetin gündemi olacak bir konu değil. Kan üzerinden siyaset yapılmaz. Yapılırsa toplumu ayrıştırır. Biz umutla yola çıkıyoruz. Toplumun sorunun çözüleceğine dair bir umudu olmalı. Siyaset de topluma çözeceğine dair umut vaat edebilmeli” dedi.

BAHÇELİ YÜREKTEN İSTİYOR
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , önerilerini baştan reddeden MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tavrını değerlendirirken ise oldukça pozitifti. Bahçeli’nin yürekten çözüm isteyen bir siyasetçi olduğunu bildiğini vurgulayan CHP lideri, “Çözüm için bir şeyler yapmak istediğini biliyorum. Keşke kararını bizi dinledikten sonra verseydi. Sayın Bahçeli, ülkesini seven bir insan. Onun düşüncelerini herkes biliyor. Sorunun çözümüne yapacağı katkı önemlidir” diye konuştu.