BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yakılan aracı söndürürken yanacaktı

Başakşehir’de kimliği belirsiz kişilerce 4 araç benzin dökülerek ateşe verildi...

Abone ol

Alevler içindeki otomobilini söndürmeye çalışan bir kadın dumandan etkilenirken yanmaktan son anda kurtuldu.

Olay 02.00 sıralarında Başakşehir Şahintepe Mahallesi Gül Sokakta meydana geldi. Değişik marka ve modeldeki 4 otomobil, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce benzin dökülerek ateşe verildi. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı.

Sokakta araçların yandığını fark eden Günname Yıldırım ve diğer araç sahipleri evlerindeki damacanalarla yangına müdahale etti. Yangına müdahale ettiği sırada dumandan etkilenen Günname Yıldırım’ın, araçtan yükselen alevler sebebiyle saçları yandı. Yıldırım, olay yerine gelen ambulansta tedavi altına alındı. Mahalle sakinleri olaya tepki gösterdi.

Arabasını söndürürken yanmaktan son anda kurtulduğunu söyleyen Günname Yıldırım olaya tepki gösterdi. Yıldırım, “Ben aldım o benzin bidonunu oradan. Ben de yanıyordum az kalsın. Burada eltim bağırdı. Çocuklar çığırdı dışarı çıktık. Ben mal sahibiyim. Saçlarım yandı, kendim yanıyordum az kalsın. Yangına müdahale ederken kollarım ve saçlarım yandı. Yazık günah değilmi bize. Biz yemiyor içmiyoruz mal sahibi oluyoruz. Kim verecek bizim malımızın hesabını? Ne bu ya! Sokaklar hırsız kaynıyor, evimizde rahat yatamıyoruz. Polisler ara sokaklara girmiyor.” şeklinde konuştu.

Komşularının çığlıklarını duyup indiğini söyleyen yanan araç sürücüsü Uğur Yıldırım ise, “Ben komşuların çığlığına kalktım. Kalktığımda arabalar yanıyordu. Anahtarla açtım kapıları. Arabanın içi yanıyordu zaten. Molotofmu ne atmışlar. Hanım benden önce koşmuş. Hanım söndürüyordu. Arabamın biri patladı orada.” dedi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, kaçan şahısları yakalamak için inceleme başlattı