BIST 9.975
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.437,34
HABER /  GÜNCEL

Müstehcen bulunan heykele saldırı anı görüntüleri!

İZMİR'de metro istasyonunda yer alan "Müzisyen" adlı heykele saldırı düzenlendi. Saldırgan hakkında şikâyette bulunuldu. Eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı.

Abone ol

İZMİR'de bir metro içinde bulunan "müzisyen" heykeline saldırı düzenlendi. Mitolojik ahşap heykel tahrip edildi.

İzmir Metro AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, “İzmir Metro’nun İzmirspor istasyonunda dört yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partinin Karabağlar İlçe Teşkilatı'na mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kalan ‘Müzisyen’ adlı mitolojik ahşap heykel, saldırıya uğradı” ifadeleri kullanıldı.



Açıklamaya göre S.K. Perşembe günü saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştı ve kaideyi devirdikten sonra heykeli parçaladı. Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan S.K. polis ekiplerine teslim edildi. Saldırgan hakkında şikâyette bulunuldu.



Hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı. İzmir Metro AŞ, sosyal medya hesaplarından heykele saldırı anlarını ve heykelin saldırıdan sonraki hâlinin fotoğraflarını yayınladı.



25 Mayıs’ta da daha önce heykelin 'müstehcen' bulduğu noktasını bezle kapatarak protesto eden Emrullah Kavuz isimli bir vatandaş heykele kilit vurmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 2012'de Akdeniz konsepti ile düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür olan heykel, 4 yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu.