BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.418,95
HABER /  GÜNCEL

Muş'taki operasyona namaz arası!

Muş'un Varto ilçesinde iki gündür kapalı olan karayolu 4 saatlik müdahalenin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Abone ol
Varto'da 2 gündür kapalı olan Varto- Karlıova karayol, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yeniden ulaşıma açıldı. Operasyon sırasında bazı polislerin namaz kılmaları objektiflere takıldı. 

Muş'ta Varto-Karlıova karayolu, Leylek köyü yakınlarında 2 gün önce bir grup tarafından ulaşıma kapatılmıştı. Hendek kazılarak barikat kurulan yolda kimlik kontrolü yapan gruba, Sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince müdahale edilmişti.

MÜDAHALE SONRASI AÇILDI

Yaklaşık 4 saat süren müdahale, öğle saatlerinde durduruldu. Asker ve polis, yaklaşık 2 saat boyunca müdahale etmeden beklerken, eylemciler de yapılan görüşmelerin ardından yolu ulaşıma açtı.
 
POLİSLER NAMAZ KILDI
 
Öte yandan, müdahalelerin durmasının ardından bazı asker ve polisler, kendilerini korumaları için giydikleri kalkanların üzerinde namaz kıldı.

namaz.jpg 
 
Sabah saatlerinde yapılan müdahale esnasında yolda açılan hendekleri kapatmak için bölgeye gönderilen İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerinde görev yapan 2 operatör, vücutlarına isabet eden taşlardan dolayı yaralanmıştı. Ambulanslarla Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırılan operatörler, burada yapılan ilk müdahalenin ardından muş Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti.

852.20140611005756.jpg