BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Uğruna cinayet işlenen sekreter konuştu

Profesörün yasak aşk yaşadığı iddia edilen ve uğruna doçent öldürülen olay sekreter, Hürriyet gazetesine konuştu.

Abone ol

Selçuk Üniversitesi'ndeki yasak aşk üçgeninde olayın mimarı sekreterden ilginç açıklamalar. Hocanın kendisine karşı saplantısı olduğunu söyleyen Asuman S., ikisiyle de ilişkisinin olmadığını iddia etti.

Asuman, S., Ahmet hocanın cinayeti kendisine söylemesinden sonra olayı polis karakolu yerine tanıdık polise anlatmış.

Asuman S., karakol polislerinin profesörün cinayet işlemeyeceğini düşündükleri için kendisinden ifade almadıklarını söylüyor.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin, Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i boğazını keserek öldürmesiyle son bulan cinayet soruşturmasında ismi geçen aynı fakültede sekreterlik yapan Asuman S. Hürriyet gazetesinden Ferdi Kızılkoyun'a konuştu.

BANA KARŞI SAPLANTISI VARDI

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Asuman S. olay öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlattı. Asuman S., çok zor günler yaşadığını psikolojik destek aldığını belirterek başından geçenleri şöyle anlattı :“Ahmet hocanın bana karşı bir saplantısı vardı. Benimle uğraştığını biliyordum ama Celalettin hocayı da buna karıştırdığını asla bilmiyordum.
selçuk-üniversitesi-doçent-cinayeti-sekreter-asuman.jpg
İŞİMDEN ATILACAĞIM KORKUSUYLA SÖYLEYEMEDİM

İkisiyle de kesinlikle ilişkim yok. Ahmet hocanın ilgi duyduğu doğru olabilir, babam yaşında adam aramızda nasıl bir şey geçsin. Asla ve asla böyle bir şey yok. Ahmet hocanın bu saplantısını daha önce ailemle de paylaşmıştım. Dekan Handan hocam ters biri olduğu için işimden atılacağımdan korkutuğumdan söyleyemedim. İki hocanın da zaman zaman sekreterliğini yapardım. Ailece perişan olduk, adalete kendimi anlattım. Medya beni yargılıyor hem de namusumla. 9 yıl önce üniversitede işe başladım. Kendi isteğimle 3 fakülte değiştirdim. Evlendiğim için fakülte değiştirdim. 5 yıl önce mühendislik fakültesine başladım. 30 Mayıs Cuma günü Turizm Fakültesi’ne görevlendirildiğim söylendi. Gitmek istemiyordum. Ahmet hocaya bu durumu anlattım. Ahmet hoca da bana ‘Handan hoca ile helalleşmeden gittiğin için sana çok kırgın. Git helallik iste hallederiz’ dedi.

ŞAKA SANDIM


Cuma günü Ahmet Hoca ile Celalettin hocanın benim yüzümde kavga ettiği söyleniyor. Ne bir kavgadan ne de benim yüzümden kavga ettiklerinden haberim yok.

Pazartesi günü mesai bitiminde Ahmet hocayı aradım,  Handan hoca yerindeyse fakülteye gelip helallik alacağımı söyledim. O da tamam dedi. Handan hoca ile görüştüm yanından çıkarken de Ahmet hoca ile karşılaştım. Yanyana yürürken bana dönüp ‘Celalettin hocayı öldürdüm’ dedi. Ben de ‘ne diyorsun hocam’ diye tepki verdim. Bunun üzerine ‘şaka şaka’ dedi. Ahmet hoca devamlı şaka yaptığı için ben de gerçek olmadığını düşünerek üzerinde durmadım. Gerçek olacağı aklımın ucuna gelmedi.

Ahmet hoca Salı günü fakülteye gelerek bana ‘Asuman ben hergün adam öldürmüyorum, ilk kez adam öldürdüm ve sana söylüyorum. Eğer kimseye söylersen senin canını çok kötü yakarım. Namusunu da lekelerim. Cinayete seni de ortak ederim’ dedi. Ama hala gerçek olduğuna inanamadım. Çünkü çok rahat söylüyordu.

TANIDIK POLİSE GİTMİŞ

Durumu aileme anlattım. Bunun üzerine tanıdık bir polise giderek durumu anlattık. Polis de bunu karakola bildirdi. Bana güldüler ‘bir profesör böyle bir şey yapar mı?’ diye. Ben de emin değilim dedim. Onun için de ifademi almadılar.

80 MİLYAR İSTEDİ

Çarşamba günü Ahmet hoca Turizm fakültesine geldi. Bana ‘80 milyar lira verirsen seninle uğraşmayacağım’ dedi. Benimle uğraşmayacağına dair yazılı kağıt da verdi. Ben kendisine ‘para vermeyeceğim elinden geleni ardına koyma’ dedim, sonra gitti. Telefonla aradı. Otelde kalıyorum, acil görüşmem gerek dedi. Annem ve amcamla otele gittik. Onlar dışarda beklerken ben Ahmet hoca ile lobi de buluştum. ‘19.00’a kadar zamanın var, git parayı getir. Yoksa seni cinayete karıştırırım, suç sende kalır’ diye tehdit etti. Otelin güvenlik kamera kayıtlarında da bu görüşme var. Polis hepsini aldı.

Otelden ayrıldıktan sonra tekrar karakola giderek durumu anlattım. Bana sen git, biz araştırırız dediler. Celalettin hocayı aradım, telefonu kapalıydı. Perşembe günü sabah tekrar aradım cebi yine kapalıydı. Fakülteden arkadaşımı aradım, ‘Celalettin hocaya ulaşamıyorum. Cep telefonu kapalı, odası da cevap vermiyor gidip bir bakabilirmisiniz?’ dedim. Odaya bakmışlar ve öldüğünü söylediler. Ben hemen polise gittim. Yani ceset bulunduktan hemen sonra. Polisler gelip beni almadan ben kendim ifade vermeye gittim. Polislere durumu anlattım tekrardan.

PROFESÖRÜN DEKAN EŞİNDEN FLAŞ KARAR!
SEKRETER ASUMAN DA KOVULDU
DİĞER SAYFADA...[PAGE]PROFESÖRÜN DEKAN EŞİ İSTİFA ETTİ, ASUMAN KOVULDU

Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i boğazını keserek öldüren Prof. Dr. Ahmet G'nin eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. istifa etti.

Bu arada iki öğretim üyesinin de ilgi duyduğu belirtilen sekreter Asuman S.'nin işine son verilirken, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel dekan Handan G.'nin kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi.

Konya’da Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Mühendislik Fakültesi’nde Prof.Dr. Ahmet G.’nin, Doç.Dr. Celalettin Öztürk’ü boğazını keserek öldürmesinin nedeni olduğu belirtilen, iki öğretim üyesinin ilgi duyduğu sekreter Asuman S.’nin işine son verdi. 
 
SEKRETER SERBEST BIRAKILDI 
 
Cinayeti itiraf eden Prof.Dr. Ahmet G. tutuklandı. ’Cinayete iştirak suçundan’ gözaltına alınan Asuman S. de sevk edildiği mahkeme tarafından ’Adli kontrol’ kararıyla serbest bırakıldı.
 
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, olayın ardından taşeron firmanın personeli olarak çalışan sekreter Asuman S.’nin işine son verdi. Rektörlük ayrıca, Prof.Dr. Ahmet G.’nin eşi dekan Prof.Dr. Handan G.’nin dekanlıktan istifa etmesini istediği belirtildi. Dekan Prof.Dr. Handan G.’nin, geçen çarşamba günü sağlık raporu aldığı, halen raporlu olduğu kaydedildi.
 
"İSTİFAMI VERDİM"
 
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Handan G.,  telefonla yaptığı açıklamada, kendisinin de istifa etmeyi düşündüğünü ve dekanlıktan istifa ettiğine ilişkin dilekçeyi rektörlüğe verdiğini söyledi.
 Selçuk üniversitesi katil profesörün dekan karısı istifa etti.jpg
Olaylarla ilgili konuşmak istemeyen Handan G. emekli olup- olmayacağının sorulması üzerine de, "Şu anda tek düşündüğüm; gerçeklerin ortaya çıkması. Neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Tüm gerçekler ortaya çıktıktan sonra hayatıma yön vereceğim" dedi.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN CİNAYET 
 
Olay, geçen pazartesi günü Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde meydana geldi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Handan G.’nin eşi 1 çocuk babası 55 yaşındaki Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet G., Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi 2 çocuk babası 42 yaşındaki Doç.Dr. Celalettin Özdemir’i, ilgi duydukları sekreter 1 çocuk annesi 35 yaşındaki Asuman S. nedeniyle tartışma sonucu odasında boğazından keserek öldürdü. Özdemir’in cesedi olaydan 2 gün sonra kendisinden haber alamayan ailesinin fakülte yönetimini bildirmesi ve kilitli olan odasından koku gelmesi sonucu bulundu.

PROFESÖR CİNAYET ANINI ANLATTI!
ŞOKE EDEN DETAYLAR[PAGE]
PROFESÖR CİNAYETİ ANLATTI

Selçuk Üniversitesi’ndeki ‘Yasak Aşk Üçgeni’nde Doç.Dr. Celalettin Özdemir’i öldüren Prof. Dr. Ahmet G., “Bağırmasın diye boğazını kestim. Bu sırada Asuman S., de arkamda duruyordu” dedi.

Selçuk Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.’nin, aynı fakültede görevli Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i, boğazını keserek öldürdüğü cinayetin dehşete düşen ayrıntıları ortaya çıktı.

Cinayeti işleyen Prof. Dr. Ahmet G., olayın ardından Karatay ilçesindeki Adliye’ye giderek teslim oldu ve şu ifadeyi verdi;

OTELDE BULUŞUYORDUK

“Fakültede görevli Asuman S., ile yaklaşık iki yıldır birlikteliğimiz vardı. Ben ve o evli olduğumuz için Konya’daki bir otelde birçok kez buluştuk. Asuman S. benden ihtiyacı olduğunu söyleyerek birçok kez para aldı. Bazen bana hamile kaldığını ve kürtaj olması gerektiğini söyleyerek bazen de çeşitli bahanelerle para almayı sürdürdü.

CEBİNE GELEN AŞK MESAJLARINI GÖRDÜM

Daha sonra Asuman’ın cep telefonuna gelen aşk mesajlarından aynı fakültede Doç. Dr. olan Özdemir’in de, sekreter Asuman S. ile ilişki yaşadığını öğrendim. Ben daha sonra bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. Asuman S. , Özdemir’in de benden haberdar olduğunu ve benden ayrılmasını istediğini söyledi.

BENİ EŞİME SÖYLEMEKLE TEHDİT ETTİ

Özdemir’le aramızdaki gerginlikler son bir aydır şiddetli şekilde sürüyordu. Ona Asuman S.’den ayrılmasını söyledim. Beni eşim olan Prof. Dr. H.G.’ye ve üniversite yönetimine şikayet etmekle tehdit etti. Elinde benim Asuman S.’ye gönderdiğim cep telefonu mesajları olduğunu söyledi. Bu durum psikolojimi bozdu.

ASUMAN DA O SIRADA ARKAMDAYDI

Olay günü, Asuman S. ile konuştum. Konuşmamızda bana, Özdemir’in yine beni karıma söylemekle tehdit ettiğini söyledi. Bu konuşmanın ardından doçentle konuşmak üzere odasına doğru yöneldim. Bu sırada Asuman S. de arkamdan geliyordu.

Özdemir’le tartışmamız bir anda şiddetlendi. Ben bu sırada yanımdaki bıçakla doçente saldırdım. Daha sonra bıçağı birkaç kez sapladım. Özdemir bunun üzerine “yetişin adam öldürüyorlar” şeklinde bağırmaya başladı. Ben de bir anda paniğe kapılarak bağırmasın diye bıçakla boğazını kestim. Doç. Dr. Özdemir kanlar içinde yere düştü.

doçent-cinayeti,-profesör-cinayet.jpg
ASUMAN ODAYI ÜZERİMDEN KİLİTLEDİ

Bu bağrışmaların ardından odanın Asuman S. tarafından üzerime kilitlediğini duydum. Elimle kapıyı açmak istediğimde kapı kilitliydi. Daha sonra üzerimin kan olduğunu fark ettim. Özdemir’in montunu giydim odanın penceresinden atlayarak kaçtım. Eve giderek üzerimi değiştirdim.

CİNAYET YERİNE GİTMİŞ ASUMANLA BULUŞMUŞ

Gece doçentin odasına geri geldim ve yine pencereden odaya girdim. Odadaki kan izlerini ve parmak izlerimi temizledim. Daha sonra, Asuman’ın olay esnasında odaya attığı anahtarı alarak kapıyı açtım ve dışarı çıktım. Kapıyı kilitledikten sonra da Asuman S., ile her zaman buluştuğumuz otelde buluştum. Bunun sonrasında da Adliye’ye giderek savcılığa teslim oldum.”

ASUMAN İDDİALARI REDDETTİ

Prof.Dr. Ahmet G.’nin cinayet işlenirken arkamdaydı, odayı üzerime kilitledi iddiaları üzerine polis ekipleri, sekreter Asuman S.’yi de gözaltına aldı. Asuman S.’nin emniyetteki ifadesinde, profesör Ahmet G. ile ilişkisini kabul ettiği, ancak öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir ile ilişkisi olduğunu kabul etmediği öğrenildi. Sekreter Asuman S. ayrıca, profesör Ahmet G.’nin cinayet anında arkasından odaya geldiğini ve odanın kapısını kilitleyerek anahtarı içeriye attığı yönündeki iddiaları ise kabul etmediği öğrenildi.

SERBEST KALDI

Ahmet G. ve Asuman S. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Her iki şühpeli de emniyetteki ifadelerini tekrarladı. Ahmet G. tutuklanırken, Asuman S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İfadelerden yola çıkan polis, Ahmet G. ve Asuman S.’nin Konya merkezindeki bir otelde 20’den fazla buluştuğunu tespit etti.

doçent-cinayeti-sekreter-asuman.jpg

ASUMAN'DA CİNAYET SIRASINDA ORADAYDI

Profesör'ün verdiği ifadeye göre cinayet sırasında o da yanındaydı. Sekreter Asuman ise ifadesinde şunları anlattı;

-“Cinayetten sonra Ahmet Hocam ile otelde görüştük. Kaçmak için benden yardım ve para istedi. Ben de tepki koyup ayrıldım. Cinayeti kimseye söylememi istedi. Suç üzerime kalır diye düşündüm, korkumdan sustum.”

ŞİMDİ DE SEN BANA PARA VERECEKSİN

Olayın gerçekleştiği Pazartesi gününden itibaren bir otele yerleşen Prof. Ahmet G., buraya çağırdığı sekreter Asuman S'ye her şeyi anlattıktan sonra, daha önce belirli aralıklarla para verdiği Asuman S'ye, "Şimdiye kadar ben sana para verdim, şimdi sen bana vereceksin." dedi. Ahmet G'nin, Asuman S.'den 80 bin lira istediği öne sürüldü.