BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Varank'tan iddialı belge açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank, twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP'nin medya ile paylaştığı belgelerde yurt dışına gönderilen para olmadığını söyledi.

Abone ol

CHP'nin bugün basın mensuplarına gösterdiği banka dekontlarına ilişkin tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. Günlerdir merak edilen belgeler bugün CHP tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarının Man Adası'nda 1 sterlin sermaye ile kurulan şirkete para transferleri yaptığını öne sürdüğü banka dekontlarını basın mensuplarına gösterdi.

CHP'nin paylaşımına AK Parti cephesinden tepkiler geçikmedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank, twitter hesabından açıklama yaparak, "Erdoğan ailesinin yurtdışına gönderdiği tek kuruş yok! Ispatı da basına dağıttığı kağıtlar" dedi. İşte o mesajlar:"

"PABUCUMUN HESAP UZMANI"

DEKONTLARDA YURT DIŞINA GİDEN TEK KURUŞ YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP'li Tezcan'nın gösterdiği belgeleri değerlendirdi. Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın bugün basın toplantısında yurt dışı para transferlerinin belgeleri olduğunu iddia ettiği dekontların "Kılıçdaroğlu'nun iftirasını deşifre ettiğini" söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Yurt dışına giden paraları açıklayacağım" şeklindeki açıklamalarına istinaden, "Tezcan'ın bugün gösterdiği kağıt parçalarından yurt dışına giden tek kuruşun olmadığının ortaya çıktığını" belirten Muş, şöyle konuştu:

"CHP Sözcüsü Bülent Tezcan aslında bugün Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir yalancı olduğunu tüm Türkiye'ye açıklamıştır. Hesap uzmanı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu elindeki kağıt parçalarını çarpıtmış ve göz göre göre 80 milyonun huzurunda Sayın Cumhurbaşkanımıza iftira atmıştır. Kılıçdaroğlu'nda eğer bir nebze utanma hissi varsa, yüz varsa, siyasi ahlak varsa çıkar ve istifa ettiğini açıklar. İddiasını ispatlayamayan Kılıçdaroğlu'nun bir müfteri olduğu bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Demek ki 'belgeleri gösterin' dediğimizde köşe bucak kaçmalarının nedeni bu yalanlarından kaynaklanan bir suçluluk psikolojisiymiş. İddia ettikleri kağıtları 3 gündür basından ve kamuoyundan kaçırmalarının nedeni de ortaya çıkmıştır." 

CHP belgelerinde ne var? İşte gazetecilere dağıtılan dekontlar

CHP belgelerinin kaynağı ifşa oldu! 21 Mayıs'ta burdan indirildi