BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Flaş! O CIA ajanı hakkında yakalama kararı çıktı!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye'de olduğu ve darbe başarısız olunca ülkeyi terkettiği ortaya çıkan eski CIA ajanı Graham E.Fuller hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

Abone ol

FETÖ'nün kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında Osman Kavala, Hanry Jak Berkey, Metin Topuz, Aykan Erdemir'in de bulunduğu soruşturma kapsamında, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’in Milli Haberlama Konseyi (National Intelligence Council) eski başkan yardımcısı Graham E. Fuller hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün kumpasları ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

ANAYASAYI İHLAL VE DARBEYE TEŞEBBÜS

Başsavcılık, soruşturma kapsamında şüpheli olarak yer alan CIA’in eski görevlisi Graham E. Fuller hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savcılığın talebinde şüpheli Fuller hakkında ''Anayasayı ihlal'', “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme'' gibi suçlamaların yer aldığı öğrenildi.

Savcılığın talebini değerlendiren nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, istemi kabul ederek, şüpheli Fuller hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

OSMAN KAVALA VE METİN TOPUZ TUTUKLU

Aynı soruşturma kapsamında, daha önce tutuklanan iş adamı Osman Kavala, Temmuz 2016'da Büyükada Splendid Otel'de yapılan toplantıya katıldığı ve darbenin organizatörlerinden olduğu ifade edilen Hanry Jak Barkey, ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz ve eski CHP'li milletvekili Aykan Erdemir gibi bir çok isim yer alıyor.

'DARBE GİRİŞİMİ SONRASI TÜRKİYE'Yİ TERK ETTİ'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine mahkeme tarafından verilen yakalama kararının en dikkat çeken bölümlerinden biri ise 15 Temmuz darbe girişiminin sonrası Graham E. Fuller’in Türkiye’yi terk etmiş olduğunun belirlendiği ve halen yakalanamamış olmasına yönelik olarak yapılan vurgu oldu.

BÜYÜKADA'DAKİ DARBE TOPLANTISINA KATILDI MI?

Daha önce hakkında yakalama kararı verilen eski CIA uzmanı Henri Jak Barkey’in 15-16 Temmuz 2016’da Büyükada Splendid Otel’de yapılan toplantıda darbeyi organize edip koordine ettiği ileri sürülmüştü. Graham E. Fuller’in de aynı toplantıda olduğu yönünde iddialar ileri sürülmüş ancak bugüne kadar resmi olarak bu doğrulanamamıştı.

Kimdir bu Metin Topuz? Amerika vizeyi onun için durdurdu

'Kızıl Soros' lakaplı Osman Kavala tutuklandı! Neyle suçlandı?