BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan dikkat çeken Zarrab açıklaması: Sattı

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'daki açılışta, ABD'de Türkiye aleyhinde tanıklık eden Reza Zarrab'la ilgili, "İnşallah bu yanlıştan döner" dedi.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, İstanbul'da 'Panoramik Çanakkale Müzesi'nin açılışında ABD'deki davada Türkiye aleyhinde ifadeleri gündeme bomba gibi düşen Reza Zarrab'la ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Zarrab'ın korktuğu için ifadesini değiştirdiğini söyleyen Yıldırım, Zarrab'ın hapisten çıkmanın en kolay yolunun satmak olduğunu söylediğini hatırlattı. Yıldırım, Zarrab için, "İnşallah bu yanlıştan döner" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları;

CUMHURBAŞKANIMIZA İTİBAR SUİKASTI YAPILIYOR

Çirkin saldırılar yapıyorlar. Senaryoların başında Kılıçdaroğlu var. Kılıçdaroğlu'nun eline kağıt tutuşturup, Cumhurbaşkanımıza itibar suikastı yapılıyor. FETÖ'cülerin büyüsüne kapılmış gidiyor.

ELİNDEKİ BELGELERİ MAHKEMEYE VER

Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar. 

Elinde ne varsa açıkla. Çamur at izi kalsın politikasına son ver. Ama onlarda bu yürek olmaz. Elindeki belgeleri git mahkemeye ver.  Her seçimde kazanmazsam istifa edeceğim dedin. İstifa ettiğini gören oldu mu? Dün SSK'yı bugün de CHP'yi iflasa sürüklüyorsun. Küresel güçlerin operasyonuna su taşıyorsun. Bunların hiç biri tesadüf değil. 

 TÜRKİYE'NİN MENFAATİNE ZARAR VERECEK BİR İŞİN İÇİNDE OLMADIK

Darbeye kaldıkları yerden devam etmek için bu kez ABD'yi seçtiler.
Bu hain topluluğu (FETÖ) Amerika'daki bir davaya müdahil olarak Türkiye adına Recep Tayyip Erdoğan adına bir algı oluşturmak için var gücüyle çalışıyor, alnımız açık, yolumuz aydınlık. Hiçbir zaman Türkiye'nin menfaatine zarar verecek bir işin içinde olmadık, asla da olmayız. Bunu herkes bilmelidir.

ZARRAF İNŞALLAH BU YANLIŞTAN DÖNER

İlk ifadesinde korktuğu için farklı şeyler söylediğini ifade ediyor mahkeme deyince de "Korktum, onun için ifademi değiştirdim" diyor.

İnşallah içinde bulunduğu bu yanlıştan döner. Zaten kendi de hapisten çıkmanın en kolay yolu 'satmak' diyor. 'Satarım…' Alıcısı olursa….

AMAÇ TÜRK EKONOMİSİNİ ZORA SOKMAKTIR

Buradan açıkça ifade ediyorum, bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini zora sokmaktır.
İlginç bir şey var. Bu davanın en hararetli takipçisi bakıyoruz CHP. CHP kadroları Amerika'ya taşınmış. Orada bu davayı takip ediyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. Sen 15 Temmuz şehitlerinin failleri, alçakların davasına hiç gittin mi? Hiç o mahkemelerde duruşmalara katıldın mı? Eğer milliysen, eğer yerliysen önce git bu şehitlerin davalarına katıl. Orada ülkemizi savun. Şehitlerin hakkını savun. Gazilerin hakkını savun. Türkiye'ye kumpas kuran Türkiye'nin başına dert açmaya çalışan çevrelerin davalarına destek verip onlarla beraber olmak ne milliliktir ne yerliliktir, olsa olsa onlarla iş birliği yapmaktır.