BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Sarıgül partisini kuruyor

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle geri adım atan Mustafa Sarıgül Türkiye Değişim Partisi'ni kuruyor...

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçmesi sonrası parti kurma kararını askıya alan Sarıgül yeniden harekete geçti.

Medyada estirilen 'Kılıçdaroğlu rüzgarı' nedeniyle kurduğu Türkiye Değişim Hareketi'ni askıya alan Sarıgül, yeniden atağa kalktı.

SOL PARTİ OLMAYACAK

Takvim Gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Sarıgül'ün tekrar harekete geçtiğini iddia ederek kurulacak partinin sol bir parti olmayacağını iddia etti. Sarıgül'ün model aldığı isimler Turgut Özal ve Erdal İnönü.  Sarıgül cephesinde yaşanan hareketliliği Pazarcı, köşesinde yazdı.

(...)Üç hafta önce Kurucular Kurulu'nun üyeleri toplandı. Ertesi gün de kurulması düşünülen partinin il başkanları bir araya getirildi. Toplantıya Kurucular Kurulu'nun tamamı ile 84 il başkanından 60'ı katıldı.
Mustafa Sarıgül, "Hareket devam ediyor" dedi...
Hareketin temelinde, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir inanç olduğunu söyledi. Üzerinde tartışma kabul etmeyecekleri dört temel ilkeyi de sıraladı: "Vatan, bayrak, cumhuriyet ve Mustafa Kemal."
Sonuçta, Kurucular Kurulu ve il başkanları ile "hareketin devamı için" karar alındı. Şimdi, eski genel merkez yerine Ankara'nın daha merkezi bir bölgesinde yeni genel merkez binası aranıyor.

Türkiye Değişim Partisi, sol bir parti olmayacak. ANAP gibi çeşitli eğilimleri bünyesinde toplayan bir parti kurulacak.
Mustafa Sarıgül, "Turgut Özal'ın ekonomik görüşleri ile Erdal İnönü'nün devlet adamlığını birleştirme" düşüncesinde.
Sarıgül, şimdilik acele etmiyor...
Buna karşılık, hareketin 2013'e yönelik büyük hedefleri var. Sarıgül'ün kurmaylarına göre bu hedef hayli iddialı:
- Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı, Mustafa Sarıgül Başbakan!
Siyaset hareketleniyor. Siyasi hayatımız yeni bir parti daha kazanıyor.
Önümüzdeki günlerde ayrıca CHP içinde de yeni arayışlar başlayacak gibi görünüyor.

SARIGÜL'DEN YANIT GECİKMEDİ

Pazarcı'nın yazısına ise Mustafa Sarıgül'ün yanıtı gecikmedi. Pazarcı'nın iddiasını yalanlayan Sarıgül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyunca bilindiği üzere, ben ve arkadaşlarım, Türkiye Değişim Hareketi'nin partileşme sürecini, ülkemiz siyasetinde meydana gelen ancak önceden öngörülmesi mümkün olmayan değişimi dikkate alarak durdurma kararı almıştık. Bu süreçte, siyaset arkadaşlarımla birlikte, olanaklarımız ölçüsünde bu değişimin önünü açmaya ve destek vermeye çalıştık.

TOPLANDIĞIMIZ DOĞRU AMA...

Geçtiğimiz günlerde, Türkiye Değişim Hareketi gönüllüsü arkadaşlarımızla biraraya geldiğimiz doğrudur. Ancak bu buluşma yeni bir siyasi süreci başlatmak için değil, uzunca bir süredir bir araya gelmeyen arkadaşların bulaşması, özlem gidermesiydi. Büyük bir özveriyle birlikte olduğumuz siyaset arkadaşlarımızla bir dayanışma buluşmasıydı.

Bu toplantıda ülkenin her köşesinden gelen arkadaşlarım hiç kuşkusuz kendi bölgelerine ilişkin ve ülkenin gidişatı hakkındaki değerlendirmelerini, siyasetle ilgilenen herkes gibi dile getirmişlerdir. Bu toplantıda yeniden partileşme süreci gibi bir konu gündeme gelmemiştir"