BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,83
ALTIN 2.401,51
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Sarıgül aday olacak mı?

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koyacak mı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sarıgül, adaylıkla ilgili soruya "kesinlikle belediye başkanlığı beni tatmin eden bir olay değildir" diye cevap verdi.

CNN Türk'te Parametre programına katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, merak edilen soruya açıklık getirdi.

Adaylıkla ilgili kararı Türkiye Değişim Hareketi'nin vereceğini belirten Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

"Binlerce arkadaşımla bugün de toplantım var. Ben Türkiye Değişm Hareketi olmaza ben olmazdım. Bugün Türkiye'nin her noktasında çare Sarıgül yazıyorsa, o çare Sarıgül yazan Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren kardeşlerimizdir. Ben onların onayını almadan kesinlikle hiçbir siyasi yolculuğa çıkmam söz konusu değildir. Önümüzdeki günlerde gelişmelere göre karar verilecektir."

BELEDİYE BAŞKANLIĞI LOKAL BİR OLAYDIR

"Belediye başkanlığını siz istiyor musunuz" sorusuna Sarıgül, şu karşılığı verdi:

"Ben kesinlikle ve kesinlikle belediye başkanlığı beni tatmin eden bir olay değildir. Ben Türkiye'deki bütün sosyal demokratların birleşerek iktidar olmasını çok arzu ediyorum. Belediye başkanlığı lokal bir olaydır."

BEN DEĞİL HALK KİMİ İSTİYORSA O

"Lider olmak mı istiyorsunuz?" şeklindeki soruya Sarıgül, "Ben değil halk kimi istiyorsa o. Ben siyasetin içindeyim. Önemli olan nedir biliyor musuz? 15 yıldan beri Türkiye'yi idare eden bir siyasi iktidar var. Artık yoruldu heyecanında azalma oldu. Yeni bir enerjiye ihtiyaç ve yapılaşmaya ihtiyaç var. Bu yapılaşmaya Sarıgül ve arkadaşlarına belediyelerde mi görev düşer Türkiye'nin başka bir yerinde mi görev düşer buna önümüzdeki günlerde zaman belirleyecek." diye konuştu.

REFERANDUM İSTEDİ

Büyükşehir yasasıyla birlikte Maslak'ın Sarıyer Belediyesi'ne bağlanmasına tepki gösteren Sarıgül, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirterek şunları söyledi:

"Anayasanın eşitlik ilkesinden uzak bir konu olmuştur. Hakkı arayacağım. Önümüzdeki günlerde binlerce yurrtaşımız bireysel mürücatlara yapacakıtr. Çünkü böyle bir olayı Sarıgül haketmedi. Mutlaka ve mutlaka referandum olması şart. Allah'ım beni vatandaş olarak AİHM'e götürüp müracaat etmek zorunda bırakmasın."