BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Mustafa Keser o slogan için ne dedi?

Gezi Parkı olaylarında dillerden düşmeyen ‘Mustafa Keser’in askerleriyiz’ sloganlarına ünlü sanatçı ne dedi? İşte cevabı.

Abone ol

Mustafa Keser o slogan için "Beni bir demokrasi ve hürriyet sembolü gibi görüp bunun üzerinden mizah yapmaları hoşuma gitti" ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında ‘Mustafa Keser’in askerleriyiz’ sloganları atıldı. Slogan, eylemciler tarafından birçok duvara da yazıldı. Zaman gazetesi gündemdeki ses sanatçısı Mustafa Keser ile röportaj yaptı. Ali Pektaş imzalı , çevrecilerin eylemini demokratik bulduğunu, ancak polise molotof atıp etrafı yakıp yıkanların yaptıklarının kabul edilemez olduğunu söylüyor. İşte o röportajdan bir bölüm:

DEMOKRASİ VE HÜRRİYET SEMBOLÜ

Gezi olayları sırasında duvarlara “Mustafa Keser’in askerleriyiz” diye yazıldı. Sosyal medyada da epey konuşuldu. Ne düşünüyorsunuz?

İlk gördüğümde ulan bu keratalar bizim de başımızı belaya sokacaklar dedim! (Gülüyor) Benim ne alâkam var, nerden çıktı bu diye düşünüyordum. Beni bir demokrasi ve hürriyet sembolü gibi görüp bunun üzerinden mizah yapmaları hoşuma gitti.

GAZİNOMDA VAR İBADETLERİMİ YAPIYORUM

Neden sizi sembol olarak görmüş olabilirler?

Samanyolu Televizyonu’nda, Kanal 7’de yıllarca program yaptım. Ama buralarda da Abbas mizanseni kurduğumu, özgürce davrandığımı ve bundan çekinmediğimi herkes biliyor. Gazinom da var ibadetlerimi de yapıyorum. Yani dinime de özgürlüğüme de düşkün olduğumun herkes farkında. Toplumun her rengini kendi şahsında bütünleştiren biri olarak görüp “Mustafa Keser’in askerleriyiz” dediklerini düşünüyorum.

HÜKÜMET YANLISI BİRİSİ DEĞİLİM AMA HAKLININ HAKKINI VERECEKSİN

Bu süreçte Başbakan’ın tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hatasız kul olmaz. Başbakan’ın da hükümetin de yaptığı yanlışlar olabilir. Ama yaptıkları da ortada. Bugüne kadar hiç el atılmamış konulara el atıldı. Önceden adının bile telaffuz edilmeye korkulduğu hususlarda adımlar atıldı, atılıyor. Yanlış da yapmış olabilirler ama en azından iyi bir niyetle bu konulara el attılar. Öte yandan ekonomide sağlıkta büyük adımlar atıldı. Ben hükümet yanlısı biri değilim, ama haklının hakkını vereceksin.