BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı, o konfederasyona destek verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Gençlik Konfederasyonu’nun projelerine destek verdi.<br/>Türkiye Gençlik Konfederasyonu’nun, merkezi Alm...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Gençlik Konfederasyonu’nun projelerine destek verdi.
Türkiye Gençlik Konfederasyonu’nun, merkezi Almanya’da bulunan ve bütün Avrupa ülkelerinde örgütlü olan sivil toplum kuruluşu Avrupa Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (ATİAD) ile ortak iş birliği projesine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den destek geldi.
Türkiye Gençlik Konfederasyonu ve ATİAD, Avrupa’da doğup büyümüş Türk gençlerini Türkiye’de ağırlayacak ve Avrupa’dan gelen gençler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret edecek. Avrupa’dan gelen gençler Türkiye’nin çeşitli tarihi ve kültürel zenginliklerini gezip ülkeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

"MİNNETTARIZ"
Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Yakup Kodalak, “Genel Başkanımız Ferudun Cevahiroğlu, ATİAD ile gerçekleştirilecek olan bu iş birliği projesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bir mektup ile bildirdi. Mektubun ardından Abdullah Gül’ün talimatı üzerine Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanlığını arayarak proje hakkında detaylı bilgi istedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa’dan gelen Türk gençlerinin Ankara’da Atatürk’ün Çalışma Evi’ni ,yaşadığı köşkü ve Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda vermiş olduğu mücadelede tarihe tanıklık eden yerlerin gezilmesi talimatını verdi. Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e her daim minnettardır” dedi.
(İHA)