BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.247,19
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Mustafa Kamalak endişesini açıkladı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İsrail’in Mavi Marmara olayına ilişkin özür dilemesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Abone ol

İsrail’in özrü ve tazminat ödemeyi kabul etmesinin, Türkiye açısından önemli olduğunu söyleyen Kamalak, özre ilişkin endişelerini açıkladı. Kamalak, “Özür, İran’a olası bir saldırının zemini olmamalı. Türkiye bu oyuna gelmemeli.” dedi.

Mustafa Kamalak, partisinin İlkadım ilçe teşkilatı'nın Samsun Müftülüğü konferans salonunda yapılan 2. Olağan Kongresi’ne katıldı. Gündemdeki konularla ilgili Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na değerlendirmelerde bulunan Kamalak, Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda saldıran İsrail’in 3 yıl sonra özür dilemesinin manidar olduğunu söyledi. Kamalak, özrün Mavi Marmara’da şehit olan yardımseverleri geri getirmeyeceğini ancak yine de Türkiye açısından önemli olduğunu düşündüğünü kaydetti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun gecikmeli özrünün İran’a yönelik olası bir saldırının zemini olmasından endişe ettiğini dile getiren Kamalak, “İsrail’in özür dilemesi Türkiye bakımından önemlidir. Ancak bu özür binlerce, yüz binlerce Müslüman kanına karşılık olmamalıdır. Bundan endişe ediyoruz. Çünkü ABD Başkanı Barack Obama ‘İsrail’in güvenliği bizim birinci önceliğimizdir’ demiştir. İkinci olarak da İran için ‘Her türlü seçenek masamızın üzerindedir.’ ifadesini kullanmıştır. Bu seçeneklerin başında hiç şüphesiz ki İran’a silahlı saldırı geliyor. Bu özür dilemenin ve tazminat ödemenin bedeli Müslüman kanının akması olabilir diye endişe ediyoruz.“ şeklinde konuştu. 

ÖZÜR İRAN'A YÖNELİK SAVAŞIN HAZIRLIĞI İÇİN Mİ?

Malatya’ya füze kalkanları ile 3 şehre Patriot savnma sistemlerinin konuşlandırılmasını, İran’a yönelik savaş hazırlığı olarak gördüklerinin altını çizen SP Genel Başkanı Kamalak, “Türkiye’nin 28 yerinde NATO üssü var. Malatya’da özel kalkanlar da dikildi. 3 ilimize Patriot füzeleri yerleştirildi. Bunların bir savaşın hazırlıkları olduğunu düşünüyor, bu yüzden endişe ediyoruz. İsrail’in özür dilemesi, bu savaşa zemin hazırlamamalı diye düşünüyoruz. Türkiye bu oyuna gelmemelidir. Milli görüşçüler bu oyunu bozmalıdır." ifadelerini kulandı.