BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,05
ALTIN 2.324,97
HABER /  DÜNYA

YGS adayları yakınlarına güzel sürpriz

YGS Hacettepe Üniversitesinde girecek adayların kampüste bekleyen yakınlarına ikramda bulunulacak.

Abone ol

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yarınki YGS'ye Hacettepe Üniversitesinin Beytepe Yerleşkesinde girecek adayların yakınlarına çay, kahve, çorba ve kek ikram edilecek.

Öğretim üyeleri kafeteryası, Pramit Kafe, kafenin yanında yer alan bin 500 kişilik yemekhane ve bankamatiklerin olduğu alan ikramların yapılması için açık tutulacak.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, YGS'nin gelecek planları yapan gençler için hayati derecede önem taşıdığını belirtti.

Ailelerin de yarışın içinde olduğunu ifade eden Tuncer, şunları kaydetti:

''Aileler, çocuklarının başarılı olmaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Aynı heyecanı taşıyorlar. YGS'de çocuklar ter dökerken aileler dışarda rahat etsin diye imkanlarımız ölçüsünde katkıda bulunmak istedik. Havaların da soğuk seyrettiği bu günlerde sağlayacağımız sıcak ortamda, sınavın bitmesini bekleyebilecekler. Bu sırada da çay ve çorba ikramımızdan faydalanabilecekler.''

ÖSYM yetkilileri de bu tarz uygulamaları desteklediklerini, sınavın yapıldığı diğer üniversite ve okullara örnek olmasını umduklarını bildirdi.

Yetkililer, yarın sınavın gerçekleştirileceği 10.00-12.40 saatleri arasında gürültü yapılmaması konusunda da vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.