BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  SEÇİM

Mustafa Kamalak boş oy mu attı?

Seçimlerde boykot kararı alan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, adaylardan birine mühür bastı mı?

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adaya vermeyeceklerini açıklayan Saadet partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugün sandık başındaydı.

Bilindiği gibi Kamalak, Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kararını açıklerken, "Bizler Milli Görüş’ün ilke ve prensiplerine uygun olmadıkları için 10 Ağustos'ta yapılacak oylamada, hiçbir adaya oy vermeyecek ve ileride yapacakları muhtemel yanlışların sorumluluk ve vebaline ortak olmayacağız." demişti.

Kamalak, cumhurbaşkanı seçimi için oyunu Balgat'taki Turhan Dökmeci İlkokulunda, 2006 numaralı sandıkta kullandı. Eşi Zübeyde Kamalak ile okula gelen Mustafa Kamalak, oyunu sandığa atarken "hayırlı olsun" dileğinde bulundu. 

MISIR'DA BİLE DARBECİ SİSİ ADAY GÖSTERİLDİ

Kamalak, okuldan ayrıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin seçim öncesi yaşanan gerginliklere ilişkin çağrısı olup olmadığını sorması üzerine Kamalak, "Bugün önemli bir gündür. Ülke bakımından Ortadoğu ve İslam dünyası bakımından çok önemli bir gündür. Türkiye bakımından önemlidir, inşallah bu gerilim sona erer. Çok daha önemlisi halk yarı doğrudan cumhurbaşkanını seçiyor. Doğrudan diyemiyoruz çünkü halk seçiyor diyoruz ama halkın cumhurbaşkanı adayı gösterme hakkı ve yetkisi yok. Bu kanaatimce demokrasi bakımından çok büyük bir eksikliktir. Mısır'da bile darbeci Sisi, halk oylarıyla cumhurbaşkanlığına aday gösterildi. Bu önümüzdeki süreçte inşallah giderilir ve bu eksiklik ortadan kaldırılır" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SON SONUÇLARI

Seçim sonuçları - Cumhurbaşkanlığı seçimi il il sonuçlar

Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu kaç son seçim sonuçları?

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu kaç? Son seçim sonuçları