BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu kaç? Son seçim sonuçları

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu son genel seçim sonuçları göz önüne alındığında kritik bir noktada.

Abone ol

Ekmeleddin İhsanoğlu sürpriz adaylığı ile şaşırtmıştı, MHP ve CHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu'nun seçim sonuçları büyük bir merakla bekleniyor. 

Ekmeleddin İhsanoğlu son yapılan anket sonuçları da dahil olmak üzere bugüne kadar rakibi Recep Tayyip Erdoğan'ı geçememiş göründü. Haliyle Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında Ekmeleddin İhsanoğlu sürprizi çıkar mı merakı yaratıyor.

2011 Genel seçim sonuçlarında partilerin oy dağılımına bakıldığında Ekmeleddin İhsanoğlu en rahat İzmir'de sonuç alacak görünüyor. İstanbul ve Ankara'da alacağı oy oranları Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında kritik önem taşıyor. Ankara ve İstanbul'da CHP ve MHP'nin toplam oyu hatrı sayılır bir noktada.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN ANKET SONUÇLARI

Peki Ekmeleddin İhsanoğlu için bugüne kadar yapılan anketler nasıl bir seçim sonucu işaret etti? CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim sürecinin kısalığı sebebiyle 'bilinirlik' sorununu uzun süre aşamadı. Haliyle bu da anket sonuçlarına fazlasıyla yansıdı. Ekmek için Ekmeleddin sloganı ile yarışa çıkan İhsanoğlu, son anket sonuçlarında da Erdoğan ile aradaki farkı kapatamamış göründü. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranı bugüne kadar yapılan anketlerde en düşük yüzde 36 en yüksek ise yüzde 40 olarak çıktı. 

Yazlıklarda ve tatilde olan CHP seçmeninin oy vermek için sandığa dönmemesi durumunda İhsanoğlu seçim sonuçlarında üzüntü yaşayacak gibi görünüyor.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN 'EKMEK'Lİ SEÇİM ŞARKISI



Peki 2011 genel seçimleri göz önüne alındığında Ekmeleddin İhsanoğlu memleketi Yozgat ve Ankara, İstanbul ile İzmir gibi kritik illerde ne kadar oy alabilir. Bunun için illere yakından bakmak gerekiyor;

İSTANBUL'DA ADAYLARIN GENEL SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE OYLARI


İstanbul'da Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu MHP ve CHP'nin 2011 seçim sonuçları dikkate alındığında yüzde 40.7'ye ulaşıyor. En güçlü rakibi Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin İstanbul'daki oy oranı ise yüzde 49.38. Bu durumda iki aday arasında İstanbul'da kıran kırana bir seçim yarışı ortaya çıkacak.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın ise İstanbul'daki potansiyel oy oranı yüzde 5.34 olarak görünüyor.

2011 yılında yapılan Genel Seçim Sonuçları'na göre partilerin aldıkları oy oranları şöyle:

AK PARTİ: Yüzde 49.38

CHP: Yüzde 31.31

MHP: Yüzde 9.39

BDP: 5.34

2011-genel-seçim-sonuçlari-istanbul.jpg

2011 Genel Seçim Sonuçları kim ne kadar oy aldı?

İZMİR'DE ADAYLARIN GENEL SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE OYLARI

İzmir 2011 yılı Genel Seçim Sonuçları'na bakıldığında AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilmesi için yüzde 14'e yakın oya ihtiyacı var.

Çatının cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranı ise MHP ve CHP'nin oy oranları dikkate alındığında yüzde 54.96'a ulaşıyor.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın ise potansiyel oy oranı yüzde 4.80  olarak görünüyor.

İzmir'de 2011 yılında yapılan Genel Seçim Sonuçları'na göre partilerin aldıkları oy oranları şöyle:

AK PARTİ: Yüzde 36.77

CHP: Yüzde 43.68

MHP: Yüzde 11.28

BDP: 4.80

2011-genel-seçim-sonuçlari-i̇zmir.jpg

2011 Genel Seçim Sonuçları kim ne kadar oy aldı?

ANKARA'DA SON GENEL SEÇİME GÖRE PARTİ OYLARI

2011 yılı Ankara Genel Seçim Sonuçları'na bakıldığında AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilmesi için yüzde 1'den daha az oya ihtiyacı bulunuyor.

Çatının cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranı ise MHP ve CHP'nin oy oranları dikkate alındığında yüzde 45.91'e ulaşıyor. İhsanoğlu'nun birinci turda cumhurbaşkanı seçilmesi için yüzde 5'lik bir oy oranına ihtiyacı bulunuyor.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın ise potansiyel oy oranı yüzde 0.99 olarak görünüyor.

Ankara'da 2011 yılında yapılan Genel Seçim Sonuçları'na göre partilerin aldıkları oy oranları şöyle:

AK PARTİ: Yüzde 49.24

CHP: Yüzde 31.30

MHP: Yüzde 14.61

BDP: 0.99

2011-genel-seçim-sonuçlari-ankara.20140808151435.jpg

2011 Genel Seçim Sonuçları kim ne kadar oy aldı?

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN MEMLEKETİ YOZGAR'TA OY DAĞILIMI

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Kahire doğumlu olsa da aile kökeni itibariyle Yozgatlı. Haliyle Yozgat'ta alacağı oy oranı merak konusu.

Yozgat 2011 yılında yapılan Genel Seçim Sonuçları'na göre partilerin aldıkları oy oranları bunun ipuçlarını veriyor;

AK PARTİ: Yüzde 66.42

CHP: Yüzde 10.94

MHP: Yüzde 18.28

BDP: 0.01

2011-genel-seçim-sonuçlari-yozgat.jpg

2011 Genel Seçim Sonuçları kim ne kadar oy aldı?

2011 yılı Yozgat Genel Seçim Sonuçları'na bakıldığında AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilmesi için oyları yeterli görünüyor. Erdoğan'ın Yozgat'taki oy oranı yüzde 66.42.

Çatının cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranı ise MHP ve CHP'nin oy oranları dikkate alındığında yüzde 29.'da kalıyor. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın ise potansiyel oy oranı yüzde 0.01 olarak görünüyor.

ERDOĞAN'IN MEMLEKETİ RİZE'DEKİ PARTİLERİN OY ORANLARI

Rize 'deki seçim sonuçları da Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olması sebebiyle önem taşıyor. 2011 yılındaki genel seçimde partilerin oy dağılımına bakıldığında Erdoğan'ın zorlanmadan bu ilde birinci çıkacağını söylemek mümkün.

Rize 2011 yılında yapılan Genel Seçim Sonuçları'na göre partilerin aldıkları oy oranları şöyle:

AK PARTİ: Yüzde 68.90

CHP: Yüzde 17.10

MHP: Yüzde 7.64

BDP: 0.34

2011-genel-seçim-sonuçlari-rize.jpg

2011 Genel Seçim Sonuçları kim ne kadar oy aldı?

Çatının cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranı ise MHP ve CHP'nin oy oranları dikkate alındığında yüzde 24.27'de kalıyor. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın ise potansiyel oy oranı yüzde 0.34 olarak görünüyor.

SEÇİM SONUÇLARI 21.00'DA AÇIKLANACAK

YSK açıklamasına göre seçim sonuçlarını saat 21.00'a kadar yayınlamak yasak ancak bu saat gerekli görüldüğü taktirde daha ileri çekilebiliyor. Seçim yasağı kalktığı andan itibaren Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın seçim sonuçları ve aldıkları oy oranları anlık olarak Anadolu Ajansı verileriyle internethaber.com sitesinde de canlı verilecek. 

Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları için hazırladığımız interaktif harita anlık olarak gelen verilerle saniyeler içinde güncellenecek.

Seçim sonuçları haritasına AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranları aşağıdaki haritadaki gibi yansıyacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ AA OY ORANLARI HARİTASI

cumhurbaşkanliği-seçimi-sonuçlari-2014-harita.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM HARİTASI OY ORANLARI GRAFİĞİ

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları internethaber.com'da yayınlanacak olan haritada oy grafikleriyle de okurlarımıza anlık olarak gösterilecek.
cumhurbaşkanliği-seçim-sonuçlari-harita.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİNCİ TURA KALIRSA 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda yüzde 50'nin üzerinde oy alan aday çıkmazsa seçimler ikinci tura kalacak. Bu durumda Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi 24 Ağustos'ta yapılacak. İkinci tur seçimlere en çok oyu alan iki aday katılacak ve yüzde 50 şartı aranmadan en çok oyu alan Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OY VERME SAATLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemi doğu illeri ile batı illerinde farklı saat aralıklarında olacak. Halk Cumhurbaşkanlığı seçimi için Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüshane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde saat 07.00'da sandık başına gidecek ve oy verme işlemi saat 16.00'da bitecek.

Batı illerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi oy verme işlemi ise 8.00 - 17.00 saatleri arasında yapılacak.

OY VERİRKEN GEREKLİ EVRAKLAR

Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gittiğinizde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, avukat kimliği, sürücü belgesi gibi, kimliğinizi tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmî nitelikteki belgelerden birini yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri kimliğin tespitinde geçerli değildir. TC kimlik numarasını taşımayan kimlik belgeleri ile de oy kullanılamayacak.