BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mustafa Elitaş: Hollanda eğer özür dilemezse...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Hollanda'nın, Türkiye ile 400 yıldan fazladır süren diplomatik ilişkileri düzeltmesinin yolunu açıkladı.

Abone ol

Mustafa Elitaş, Hollanda'nın, Türkiye ile 400 yıldan fazladır süren diplomatik ilişkiyi normal hale döndürebilmesi için hem Türkiye devletinden hem vatandaşlardan hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Elitaş, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Referandum sürecine gidilirken yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara aydınlatıcı bilgi vermek için AK Partili çeşitli yetkililerin bundan önce olduğu gibi AB'nin çeşitli ülkelerine gittiğini söyledi.

Yaşanan olumsuz sürecin Almanya'nın farklı tavırlar sergilemek suretiyle başladığını anlatan Elitaş, ardından Belçika ve Avusturya'nın diplomatik teamüllere uymayan, diplomatik ahlakı tamamen bir kenara iten çirkin açıklamalarıyla devam ettiğini dile getirdi.

Son olarak Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konsolosluk ziyaretinde çirkin bir saldırı ortaya koyduğunu belirten Elitaş, polisin, kontrolündeki köpekleri vatandaşların üzerine saldırtılmasını ayrıca üzüntü ile karşıladıklarını aktardı.

''İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ İÇİN...''

AB sürecinde 50 yıldan fazla bir zamandır üzerine düşen her türlü sorumluluğu tüm engellemelere rağmen yapmak için gayret gösteren Türkiye'ye, Hollanda'nın yaptığı davranışın bardağı taşıran son damla olduğunun altını çizen Elitaş, şöyle devam etti:

"Diplomatik krizin zirve yaptığı bir süreçtir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir bakanının konsolosluğa girmeye çalışmasına engel olunması hiçbir şeyle açıklanacak bir durum değildir. Hollanda'nın 400 yıldan fazladır Türkiye ile arasındaki diplomatik ilişkiyi normal hale döndürebilmesi için bir an önce hem Türkiye devletinden hem vatandaşlardan hem de Sayın Bakan'dan özür dilemesi gerekir. Aksi halde bu süreç iki ülke arasındaki ilişkileri donma noktasına doğru götürecektir."