BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Mustafa Destici yeniden aday olacak mı?

BBP'nin 9. Olağan Büyük Kongresi, 8 Haziran pazar günü İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonu'nda yapılacak.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "delegeler uygun görürse" 8 Haziran'da yapılacak 9. Olağan Kurultay'da aday olacağını, 4 ay sonra da ekim ayında "vizyon" kurultayı yapmayı planladıklarını bildirdi.

BBP'nin 9. Olağan Büyük Kongresi, 8 Haziran pazar günü İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonu'nda yapılacak. 857 delegenin oy kullanacağı kongrede Genel Başkanın yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. 

AA muhabirine kurultaya ilişkin açıklama yapan Destici, yerel seçimlerin ardından parti organlarında değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek "BBP'nin oy oranları ve seçime katılma açısından en başarılı yerel seçimini geçirdiğini söyleyebiliriz" dedi. Son yerel seçimlerde, BBP'nin, büyükşehir oylarında ve il belediye başkanlıklarında oran olarak en yüksek oyu aldığını ifade eden Destici, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerinde alınan oyların son yerel seçimde arttığını bildirdi. BBP'nin belediye başkan adayı gösterme oranının önceki seçimlerde yüzde 20'lerde kaldığına işaret eden Destici, bu oranın son seçimde yüzde 60'lar civarında gerçekleştiğini, il genel meclisi ve belediye meclislerinde ise yüzde 90'ın üzerinde aday gösterdiklerini anlattı. Destici, "Dolayısıyla katılım açısından en başarılı olduğumuz yerel seçimi geçirdik ama buna rağmen BBP olarak hedeflediğimiz oy oranına ve belediye başkanlığı sayısına ulaşamadık. İşin bir de bu tarafı var" dedi.

KURULTAYDA TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ DE YAPILACAK

Pazar günü yapılacak kurultayda tüzük değişikliği de yapacaklarına işaret eden Destici, 70 olan MKYK sayısını 50'ye düşüreceklerini, Divan sayısını ve görev dağılımını yenileyeceklerini, değişen Siyasi Partiler Yasası'na uygun olarak tüzük tadilatı yapacaklarını bildirdi. Destici, şöyle devam etti:

"Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Daha sonra Türkiye süratle genel seçimi havasına girecek. 2015 seçimlerine hazırlanacağız. Bizim amacımız, ekim ayı içerisinde ya da kasım ayı başında bir büyük kurultay daha gerçekleştirmek. Yenilenmesi gereken veya takviye etmemiz kurullarımız varsa onlarda da değişiklik yapacağız. 8 Haziran'da yapılacak kurultay, ekim kurultayını hazırlayacak.

Ekim'deki kurultayı, büyük bir salonda halka açık olarak yapacağız. Ekim'de vizyon kurultayı yapacağız, hem programımızı yenileyeceğiz hem de yeni bir vizyon ve söylem ortaya koyacağız. Herkesin, 75 milyonun duyabileceği bir şey söyleyeceğiz. Bugüne kadar partimizin eksiği, söylediğimiz sözlerin tam olarak seçmene ulaşamamasıydı. Ekim'de planladığımız kurultayda öyle bir şey söyleyeceğiz ki millete ne mevcut iktidarın söylemi ne Meclis muhalefetinin söylemi... Biz, milletimize 3. bir yol göstereceğiz. Ekim'deki kurultayla genel seçimlerin startını da vermiş olacağız."

GENEL BAŞKANLIĞA YENİDEN ADAYIM

"Delegelerimiz uygun görürse ve Allah nasip ederse pazar günü yapılacak kurultayda adayım" diyen Destici, tüzüğe göre üye olan herkesin partideki her göreve aday olma hakkı bulunduğunu söyledi. Her siyasi partide az ya da çok muhalefet hareketler olduğunu, bunu normal karşılamak gerektiğini anlatan Destici, şöyle konuştu:

"Muhalefetin olmadığı yeri, siyasi parti olarak değerlendirmek yanlış olur. Önemli olan bu muhalefetin seviyeli ve yapıcı olması, hukuka ve tüzüğe de uygun davranması. Muhalefet, bir siyasi harekete güç verir. Bizim kongreye gitme kararımız da öyle. Bizim bir kongreye gitme mecburiyetimiz yok. Kimse veya tarih bizi sıkıştırmıyor. Biz, kendimiz bu kongreyi yapıyoruz. Yeni görev almak isteyen arkadaşlarımıza fırsat vermek adına ve yeniden partiyi revize edip, yapılandırıp daha aktif zaman ayırabilecek, daha çok katkı sağlayabilecek yeni arkadaşlarımıza görev vermek adına bu kongreyi yapıyoruz. Milliyetçi, maneviyatçı ve demokrat olan herkese bu partide yer var. Geçmişinde BBP'li olup olmamak bir ölçü ama tek ölçü değil ya da belirleyici ölçü değil."

BBP'nin daha önce 2 ve 3 adaylı kurultaylar da yaşadığını hatırlatan Destici, "Kurultayda 2 veya 3 genel başkan adayı olabilir. Aday olmak isteyen arkadaşlarımızın önü açık" dedi.