BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanı Özel'in 'olay vaadi' gerçek mi?

Genelkurmay Başkanı Özel dava edeceğim diyor. CHP'nin Balyoz Raporunu hazırlayan milletvekili 'o sözleri söyledi' diye ısrar ediyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - (ÖZEL İÇERİK/ CHP tarafından hazırlanan Balyoz Raporu ortalığı fena karıştırdı. Genelkurmay Başbakan Necdet Özel raporu hazırlayan 4 CHP'li milletvekiline dava açacağını duyurdu. Başbakan Erdoğan ise raporda 'Pensilvanya niye yok' diyerek tepki gösterdi.

Raporu hazırlayan milletvekillerinden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CNN Türk canlı yayınında hem rapor hem de Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için bomba açıklamalar yaptı.

RAPORDA CEMAAT YOK MU?

Erdoğan'ın 'Pensilvanya raporda niye yok?' sorusuna yanıt veren Özgür Özel, raporda Cemaatin de olduğunu açıkladı.

Özel, "Rapor burda çok merak ediyorsa kendisine yollayacağız. Evet Pensilvanya kelimesi yok ama içinde Cemaate nasıl eleştiriler olduğuna baksın. Cemaat yargısının sorumluluğunun altını çizdim" dedi.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL NE DEMİŞ?

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Balyoz hükümlülerine tam olarak ne söz verdi? Rapora giren ve Özel'in dava açacağını söylediği sözleri de CHP'li vekil ilk kez tam olarak ifade etti. CHP'li vekilin anlattığına göre Necdet Özel, Balyoz hükümlülerine şunu demiş;

-"Genelkurmay Başkanı şu ifadeyi kullanmış demiş ki; "Ben makam mevki meraklısı olduğum için Genelkurmay Başkanı istifasından sonra bu görevi kabul ettim sanmayın. Ben bu görevi sadece sizleri kurtarabilmek, haklılığınızı başbakana anlatabilmek için kabul ettim. Ama müsade ederseniz bunu kendi yöntemlerimle çözeceğim. İçiniz rahat olsun, bana güvenin".

BENİ KANDIRDILAR DEMİŞ

Necdet Özel'in bu sözleri yalanlayarak dava açacağını söylemesi üzerine de CHP'li vekil, "Bunu Balyoz hükümlülerinden duyduk, 'bize gelen mesaj bu' dediler. Ben kendisine karşı bize söyleyen ve el yazısıyla not aldığımız kişileri o mahkemede tanık olarak dinleteceğiz. Biz bu mahkemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Askerin muhalefet milletvekiline ayar vermesi, sadece muhalefet vekillerine dava açması da anlaşılır değil. Onlarca ağır ithama sus, muhalefet konuşunca dava et. Biz onu sakınmıştık, 'beni de kandırdılar' dediğini söylüyoruz" dedi.