BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10
HABER /  GÜNCEL

Garson cinayeti sanığına yakalama kararı

Ortaköy’de bir restoranda kız arkadaşına laf atan gruba silahla ateş açtığı sırada yoldan geçen garson Erkan Bekdaş’ı öldürdüğü iddia edilen...

Abone ol

Ortaköy’de bir restoranda kız arkadaşına laf atan gruba silahla ateş açtığı sırada yoldan geçen garson Erkan Bekdaş’ı öldürdüğü iddia edilen Sertan Varmaşlı ile arkadaşı Cengiz Menteş’in yargılanmasına başlandı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Cengiz Menteş hakkında tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkardı.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması bugün başladı. Kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası ve 4 kişiyi yaralamaya teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 39 yaşındaki tutuklu sanık Sertan Varmaşlı duruşmaya katılırken, 4 kişiyi yaralamaya teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Cengiz Menteş (43) duruşmaya katılmadı.
Duruşmada, olayda ölen 27 yaşındaki garson Erkan Bekdaş’ın ailesinin avukatı Birol Canpolat ile sanıkların avukatları hazır bulundu. Müşteki avukatı Canpolat, maktül Erkan Bekdaş’ın babası ve annesinin sağlık durumunun iyi olmadığı için duruşmaya gelmediğini söyledi. Mahkeme, Avukat Canpolat’ın talebi üzerine Erkan Bekdaş’ın babası Hasan Bekdaş, annesi Sultan Bekdaş ve abisi Sefa Bekdaş’ın müdahillik taleplerini kabul etti.

“VİCDAN AZABINDAN ÖLÜYORUM”
Sorgusu yapılan tutuklu sanık Sertan Varmaşlı, olaydan dolayı vicdan azabı çektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Ben, Cengiz Menteş ve Liliana Avram, Elena Ceban’ın doğum gününü kutlamak için onun çalıştığı mekanda buluştuk. Gece 3’e doğru kalktık çorba içmek için daha önce gittiğimiz Ortaköy’deki yere gittik. Arka tarafta 4 genç oturuyormuş. Elena ve Liliana lavaboya gitti. Döndüklerinde Liliana’ya laf atılmış. ‘Cengiz Menteş sinirlidir ona söylemeyin’ dedim. Ancak Cengiz laf atma olayını duydu. Gidip arkadaki ‘Çocuklara siz mi laf attınız. Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Kafanıza sıkarım’ dedi. Bu sırada aralarında tartışma başladı, Cengiz’in elindeki silah yere düştü. Ben de silahı alıp dışarı çıktım, dört beş el ateş ettim. Ancak maktüle ve maktüllere ateş etmedim. Zaten vurmak isteseydim, yakınındaydım vururdum. Daha sonra Cengiz benden silahı alıp kaçtı. Bu sırada yaralı olduğunu gördüm, Cengiz’i aradım, ‘Koçum ben geliyorum merak etme’ dedi. Sivil polislerden bir tanesi arkamdaydı, konuşmamı duydu. Ben kendim teslim oldum, vicdan azabından ölüyorum.”
Kendisinin ateş ettiği yön ile maktül Erkan Bekdaş’ın yere düştüğü yerin farklı olduğunu savunan Varmaşlı, şunları söyledi: “Cengiz de o sırada silahı alıp o yöne kaçtı.”

TANIKLAR DİNLENDİ
Olayda kullanılan silahı alarak kaçan sanık Cengiz Menteş’i 300 metre kovaladıktan sonra yakalayan trafik polisi Mehmet Efe, Erkan Bekdaş ile aynı yerde çalışan garson arkadaşları Alper Karaoğlu ve Volkan Akbaş ile Elena Ceban ve Liliana Avram da tanık sıfatı ile ifade verdi.
Silah sesleri üzerine olayın yaşandığı yere gittiğini belirten polis memuru Mehmet Efe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gittiğimde maktül yerde yatıyordu, ölmüştü. Arkadaşları yanındaydı. Kimin vurduğunu sorduğumda kaçan şahsı gösterdiler. Ben de Cengiz Menteş’i kovalayıp yakaladım.”

“ATEŞ EDENİ GÖRMEDİM”
Tanıklardan Elena Ceban da, olay günü doğum günü olduğunu, bu nedenle çalıştığı barda arkadaşları Cengiz Menteş, Sertan Varmaşlı ve Liliana Avram ile buluştuğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Alkol aldık. Gece 3 gibi çorba içmeye karar verdik. Liliana lavaboya giderken arka masada oturan 4 kişilik masada kendisine laf atılmış. Cengiz öğrendi, onların masasına gitti. Onlar laf atmadıklarını söylemiş. Cengiz, Liliana’yı kolundan tutup o masaya götürdü. Liliana birisini gösterdi. Tartışma başladı, kavga oldu. 1-2 el silah sesi duydum, ateş edeni görmedim, alkollüydüm başka bir şey hatırlamıyorum.”
Çorba içmeye gittikleri yerde kendisine ağzına alamayacağı kadar çirkin laf atıldığını öne süren tanık Liliana Avram da şöyle ifade verdi: “Lavaboya giderken laf attılar. Cengiz öğrendi ve onların masasına gitti. Onlarla tartışmaya başladı. Ben, Elena ve Sertan engellemeye çalıştık bu sırada 1 el silah sesi duydum.”

“ZİKZAK ÇİZEREK KAÇIYORDU’’
Yoldan geçerken sanıklardan Sertan Varmaşlı’nın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Erkan Bekdaş’ın garson arkadaşı Alper Karaoğlu, olay günü eve gitmek için işten ayrıldıklarını hatırlatarak, “Bir süre sonra silah sesi duyduk. Bir kişi önüne kattığı bir kişiye ateş ediyordu. Önündeki de zikzak çizerek kaçıyordu. Biz de kaçmaya başlarken Erkan yere düştü. Baktığımızda kafasından vurulmuştu” dedi.
Erkan Bekdaş’ın garson arkadaşlarından Volkan Akbaş da, olay gününü şöyle anlattı: “Eve giderken silah sesi duyduk. Vurulacağız diye kaçmaya başladık, bu sırada Erkan yere düştü. Dönüp baktığımızda kafasından vurulduğunu gördük. Silah sesinin geldiği yönde iki kişi vardı, önlerine birini katmış kovalıyorlardı. 5-6 kez silah sesi duydum. Yüz olarak tam teşhis edemiyorum ama fizik olarak elinde silah olan şahıs şu an huzurda bulunan şahıstır.”

TUTUKLAMA KARARI
Tutuksuz yargılanan Cengiz Menteş hakkında, ‘tutuklanmak’ üzere yakalama emri çıkaran mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Beşiktaş Ortaköy’de 21 Nisan 2014 günü meydana gelen olaya ilişkin Sertan Varmaşlı hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ve 4 kişiyi yaralamaya teşebbüs suçundan da 8 ila 20 yıla kadar hapis istendi. Davanın diğer sanığı Cengiz Menteş hakkında ise 4 kişiyi yaralamaya teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
(İHA)