BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.399,74
HABER /  GÜNCEL

Menfeze sığındı sele kapıldı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde aniden başlayan yağmur sonrası bir menfez içerisine giren kadın, sele kapılarak ağır yaralandı.<br/>Edinilen bilg...

Abone ol

Sivas’ın Suşehri ilçesinde aniden başlayan yağmur sonrası bir menfez içerisine giren kadın, sele kapılarak ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Güngören köyünde, öğle saatlerinde aniden yağmur ve dolu yağışı başladı. Köye 300 metre mesafede bulunan köy çeşmesinde çamaşır yıkamaya giden Havva Bal (37) yağan yağmurdan korunmak için çeşmenin yakınında bulunan menfeze sığındı. Yaklaşık yarım saat etkili olan yağış sonrası meydana gelen sel, yağmurdan korumak için menfeze giren Bal’ı yaklaşık 150 metre sürükledi.
Çevrede bulunan diğer köylü kadınları tarafından sürüklendiği fark edilen Bal, olay yerine gelen vatandaşlar yardımıyla iğde ağacına takılı halde bulundu. Ağır yaralı olarak bulunan Bal, köylüler yardımıyla yaklaşık 400 metre battaniye içerisinde taşındıktan sonra sel nedeniyle olay yerine giremeyen ambulansa taşındı. Suşehri Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Bu arada Suşehri İlçe Özel İdare Müdürlüğüne bağlı iş makineleri sel felaketi yaşanan bölgeye gönderilerek yolda temizlik çalışması yaptı.
Köyde içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Arslan Kuzpınar (34), İstanbul’dan 12 gün önce yaz nedeniyle köyüne geldiğini fakat köyde 12 gündür içme suyu olmadığından tüm ihtiyaçlarını köy çeşmelerinden giderdiklerini söyledi. Sele kapılan Havva Bal’ın da köy çeşmesine çamaşır yıkamak için gittiğini söyleyen Kuzpınar, su sorununun giderilmesi için yetkililerden destek istedi.
(İHA)