BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

Tombalacının ekmek bahanesi

Adana’da Güven Parti’deki tombalacılara yönelik yapılan 10. baskında bir şüphelinin polise, "Bizim de ekmeğimiz bu işten, kapıyı açtıramam...

Abone ol

Adana’da Güven Parti’deki tombalacılara yönelik yapılan 10. baskında bir şüphelinin polise, "Bizim de ekmeğimiz bu işten, kapıyı açtıramam" demesi dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi, Kuruköprü Mahallesi’nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Güven Parti Adana İl Başkanlığında tombala oynatıldığı ihbarı ile 10. kez operasyon yaptı. Polis binanın etrafını çevirdikten sonra 5 polis de kapıyı açtırmak için Güven Parti İl Teşkilatı kapısına geldi. Bu arada kapıda bekleyen bir tombalacı polisin geldiğini telefonla içeridekilere bildirdi. Bu durumu gören polis, şahsı yanına alarak kapıyı açtırması için parti binasına getirdi. Ancak şahıs "Ben kapıyı açtıramam, bizim de ekmeğimiz bu işten" demesi dikkat çekti. Polis uyarısına rağmen kapıyı açan olmadı. Bunun üzerine polis arka taraftan dolanarak birinci demir kapıyı kendi imkanlarıyla açtı.
İkinci demir kapı da ’aç polis’ denmesine rağmen açılmadı. Bu arada, içerideki şüphelilerin delilleri bir torbaya koyup binanın arka tarafındaki bahçeye attığı ihbarı geldi. Bunun üzerine bahçeye giden polis bir torba içinde tombala malzemelerini buldu. Daha sonra tombalacılar da partinin demir kapılarını polise tek tek açtı. Polis içeri girerek tombala oynayan 92 kişiye Kabahatlar Kanunu’na göre 189’ar lira para cezası yazdı. Güven Parti Adana İl Başkanı B.A. ile birlikte 7 kişiye de kumara yer temin etmek ve kumar oynatmak suçlamalarından işlem yapıldı.

POLİS DEFALARCA OPERASYON DÜZENLEDİ
Polis aldığı ihbarlar sonucunda Güven Parti’ye ilk operasyonunu 18 Nisan 2014 günü gerçekleştirdi. 100 kişinin üzerinde tombalacıya işlem yaptı ancak cezai işlemi Kabahatlar Kanunu’na göre olduğu için sadece 189’ar lira para cezası yazılabildi. Polis o tarihten itibaren parti il binasına 10 kez baskın düzenledi ve tombala oynarken yakaladı. Buna rağmen tombala oynanan yer siyasi parti il başkanlığı olduğu için kapatılamıyor.
Ayrıca tombala da günlük gelirin 100 bin lirayı bulmasından dolayı kumar oynatan şahsın oynayanlara kesilen 189’ar lira para cezasını bile ödediği öğrenildi.

TOMBALAYI İLGİNÇ YÖNTEMLERLE SAKLADILAR
Yapılan her baskında polis tombala malzemelerini bulmak için kılı kırk yardı. Polis, yaptığı ilk operasyonda 4 demir kapı olduğu için içeri girmekte zorlandı. Polis girene kadar partililer tombala malzemelerini ortadan kaldırdı ancak polis yapılan aramada malzemeleri buldu. Polis daha sonra aynı partiye defalarca operasyon yaparak çok sayıda kişiyi suçüstü yakaladı. Bunun üzerine partililer, tombala oynarken polise yakalanmamak için tombala oynanan yere engelli tuvaleti adını verdikleri bir kabin yaptı. Polis baskın yaptığında açılan boruya tombala malzemelerini atıp üzerine de tazyikli su dökerek tombala malzemelerini yok etmeye çalıştı ancak polis, partililerin bu oyununu da bozarak malzemeleri buldu.
Bir diğer operasyonda polis kumar oynayanların yakalanmamak için yaptıkları sistemi görünce şaşkına döndü. Partililerin, ASKİ’nin haberi olmadan farklı bir kanalizasyon hattı çekerek polis baskını sırasında tombala malzemelerin buraya gönderdiği belirlendi. Polis malzemelere ulaşmak için iş makinesiyle kazı yaptı.
Bir önceki operasyonda ise partililer yine şaşkına çevirdi. Polis operasyondan sonra içeri girdiğinde tombala oynandığına dair iz bulamadı ancak tuvalette yapılan aramada öğütme makinesini fark etti. Tuvalete monte edilen makineye bağlanan borudan malzemelerin atıldığı ve öğütüldükten sonra yapılan musluğun açılarak su sistemiyle yine kanalizasyon sistemiyle dışarı akıtıldığı öğrenildi.
Yapılan 10. operasyonda ise tombalacılar malzemeyi torbaya koyup aşağı attı.
(İHA)