BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Mustafa Cengiz'den sert sözler: Bizim maçı Ağaoğlu yönetsin

Galatasaray-Trabzonspor maçı hakkında konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, ''Bizim maçımızı isterse Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yönetsin, biz yine de bir sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.'' dedi.

Abone ol

Galatasaray yeni transferlerine imza töreni düzenledi. Tören sonrası başkan Mustafa Cengiz, gündeme dair önemli ve sert açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray-Trabzonspor maçı hakkında konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Galatasaray, Trabzonspor maçında muhteşem bir futbol oynadı, Trabzonspor da aynı direnç de karşılık verdi. En değerli anlar da maç bittikten sonraydı, iki takımın futbolcuları da birbirlerine sarıldı. Bu çok büyük bir güzellikti. Bizim ülkemizin barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Biz, kavgadan beslenmiyoruz. Trabzonspor yöneticilerinin yaptığı tepkilere hak veriyorum, insanın canı yanınca bağırır. Aynı tepkileri biz de verdik, ceza aldık. Neden aldık bu cezaları, neden şiddetle tepki verdik? Herkes hatırlasın bunları. İlk tepkiyi neden verdik? Hakemler bizim lehimize hata yapsın demiyoruz, böyle bir şey istemiyoruz. Rakiplerimize aynı şekilde saygı duyuyoruz, onlar da bize saygı duysun" şeklinde konuştu.

"NEDEN TRABZONSPOR’A BİR HAKSIZLIK YAPILMASINI İSTEYELİM"  Federasyondan daha önceden VAR konuşmalarını istediklerini ancak hala cevap gelmediğini ifade eden Cengiz, "Biz daha önce VAR konuşmalarının yayınlanmasını istedik? Verdiler mi? Vermediler! Biz önce federasyondan kayıtları istedik ancak bize dönmediler bile. Ardından da UEFA ve IFAB ile bir temas yaptık ve onlardan istedik. IFAB bize geçen hafta cevap verdi ve "inceliyoruz" dedi.

''TRABZONSPOR'A DA HAKSIZLIK YAPILDIĞINI GÖRDÜM''
Bizim maçımızdakileri yayınlayın, Trabzonspor maçındakileri de yayınlayın. Trabzon futbol şehridir, çok büyük bir markadır, neden onlara bir haksızlık yapılmasını isteyelim. Ben, maçı izlerken Galatasaray'a haksızlık yapıldığını gördüm ancak daha sonra Trabzonspor'a da haksızlık yapıldığını gördüm" ifadelerini kullandı.

"O BİLDİRİYİ 17 KULÜP İMZALAMADI"
Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiri hakkında da konuşan Cengiz, "Biz Moskova'da maçtayız, bizim de üyesi olduğumuz Kulüpler Birliği bir bildiri yayınlanıyor. Bunun adı nedir, ben koymuyorum adını. Belki bizim de onaylayacağımız şeyler var orada ama kimse bizimle irtibata geçmedi. Ve o bildiriyi 17 kulüp imzalamadı. Kulüpler Birliği'nin 17 diye ilan ettiği rakam gerçek değil, bu rakam 8 ve onlar ile de konuştuğum zaman acele ile imzaladıklarını söylediler" dedi.

"ALEMİ SERSEM, MİLLETİ APTAL ZANNETMEYELİM"
Cengiz, "Bizim maçımızı isterse Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yönetsin, biz yine de bir sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Alemi sersem, milleti aptal zannetmeyelim. Trabzonspor maçında Galatasaray lehine de hatalar yapıldı, Trabzonspor lehine de hatalar yapıldı" ifadelerini kullandı.

''OZAN KABAK'I KİM YETİŞTİRDİ''
Yabancı kuralı konusundan da bahseden Cengiz, ''14 yabancı kuralı var. Biz 11 yerli ile Türkiye Kupası maçlarına çıkıyoruz. İstiklal marşı diyorlar. Biz senfoni orkestrası mıyız şarkı söyleyecek eleman mı arıyoruz yoksa futbolcu mu? Milli marşı okuyacak koro üyesi mi yoksa futbolcu arıyoruz? Rekabetten korkmayın. Galatasaray Futbol Akademisi'nde bir devrim yapılıyor. Ozan Kabak'ı kim yetiştirdi?'' dedi.

''GALATASARAY SEVGİSİ AĞIR BASTI''
Cengiz, ''Uçak bileti ve bonus gibi şeyleri artık kaldırıyoruz. Rakiplerimiz şeffaflık diyor. Biz Marcao için perşembe günü bildirimde bulunduk. Özel mesajdan bile 'Kaça aldınız?' diye mesajlar geldi. Diyemedik çünkü maçını oynamak için kaldı ve pazartesi geldi. Biz her şeyini açıkladık. Niye diğer takımlar açıklamıyor? Hanım ile bu küskünlüğü resmiyete dökmek için tarihi bir fırsat geçmişti. Galatasaray sevgisi ağır bastı. Neyse Galatasaray çok büyük bir camia.'' ifadelerini kullandı.

SERDAR AZİZ KONUSU
En çok Serdar Aziz transferinde zorlandıklarını belirten Cengiz, ''Sevgili Yusuf Bey kardeşim çok yoruldu. Fenerbahçe, Tolga ve Serdar transferlerinden bize 8.6 milyon Euro yani yaklaşık 50 milyon TL destek sağladı.'' dedi.

SEMİH ÖZSOY SORUSU
Mustafa Cengiz, ''Semih Özsoy, 'hakemlere düdük astıranların aleyhine düdük çalınmıyor dedi. Ne dersiniz?" sorusuna ''Cevap verilecek bir şey değil bu. Her takımın aleyhine hata yapılıyor. Biz hatalar olmasın istiyoruz." şeklinde cevap verdi.

ALAN NEDEN GELMEDİ?
Gerçekleşmeyen Alan transferi ve Eren Derdiyok'un durumuyla ilgili konuşan Abdurrahim Albayrak, ''Eren Derdiyok ile bir kaç gün içerisinde bir araya geleceğiz. Maicon'un Galatasaray'a karşı samimiyeti adamlığı hepimizi duygulandırdı. Eren Derdiyok ile ilgili, geleceği ile ilgili bir görüşme yapacağız. Alan, Galatasaray'a gelmek istedi. Maalesef kendi kulübü ile kendi sorunlarını çözemedi. Çin Kulüpleri ile çalışmanın ve transfer yapmanın ne kadar zor olduğunu gördük.'' dedi.