BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Müslümanlara ölüm biçiyorlar

Amerika Müslümanlara kan kustururken, Amerikan şirketleri de internette oynanan oyunlarda Müslümanlara ölüm biçiyor.

Abone ol

Haçlı zihniyetinin yansıtıldığı oyunlarda mekan olarak Müslüman coğrafyalar seçilirken, Allahuekber diyen direnişçiler kurşuna diziliyor.

İnternet kullanımının yaygınlaştığı günümüzde, özellikle çocuklar ve gençlerin bilgisayar oyunlarına olan talebini gören ve bunu ideolojik bir savaşa döndüren şirketler, haçlı zihniyetini temel alarak hazırladıkları oyunlarla gençleri zehirliyorlar. Şiddet oyunlarında seçilen mekanların Müslüman coğrafya olması, direnişçilerin kurşuna dizilirken Allahuekber diye bağırması dikkati çekerken, bu oyunları oynayan çocuk ve gençlerin tehlikeli bir şekilde kendi kültürüne yabancılaştırıldığı belirtiliyor.

MEKANLAR ORTADOĞU’DAN
Medieval Total War 2 ve Generals gibi aksiyon türü CD oyunlarında da seçilen mekanlar Ortadoğu’yu anımsatıyor. Haçlı seferlerinden esinlenerek hazırlanan bilgisayar oyunlarından Imperial Glory’nin bazı bölümlerinde ise Türklere karşı savaşılıyor. Ancak bu oyun fazla talep görmüyor. Şiddet, öldürme ve yok ederek ele geçirmeye dayalı bazı oyunlar, oyunun geçtiği topraklardaki Müslümanların yok edilmesi hedefi üzerine kurulması nedeniyle dikkati çekiyor.

SADDAM ESİR ALINIYOR
Geçtiğimiz günlerde idam edilen Saddam Hüseyin’in esir alınması hedeflenen Soldier Of Fortune de Ortadoğu topraklarında geçen ve Saddam Hüseyin’in etkisiz hale getirilmesiyle bir bölümü sona eren başka bir oyun. Bunların yanı sıra en çok talep gören oyunlar arasında yer alan Delta Force Land Warrior da ise Körfez Savaşı’nı konu alıyor. Irak sınırları içinde geçen oyunda Irak askerlerine karşı savaşılıyor. Suriye sınırları içinde geçen Shadov Ops oyununda ise ana hedef tüm teröristlerin yok edilmesi. Bu oyunun bazı bölümlerinde mücahidlerin “Allahu Ekber’’ demeleri dikkati çekiyor.

HIRİSTİYAN-MÜSLÜMAN ÇATIŞMASI
Bilgisayarda, internet üzerinden grup halinde oynanabilmesi nedeniyle en fazla talep gören aksiyon türü oyunlar, farklı tarih ve mekanlarda geçen savaşları konu edindiği için yoğun ilgi görüyor. Bu oyunlar arasında yer alan Desert Storm, Ortadoğu’da Irak sınırları içinde ABD’nin direnişçileri yok etmesini konu alıyor. Yine Orta Çağda Müslümanlara karşı yapılan Haçlı seferlerini konu alan Knights of Temple oyunu da karşılaşılan tüm Müslümanların yok edilmesi üzerine kurulu.

Kaynak: Vakit