BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Ve Federer kupaya uzandı

Avustralya Açık finalinde Şilili rakibi Gonzalez’i 7-6, 6-4 ve 6-4’lük setlerle yenen Federer, kupaya uzandı.

Abone ol

Sezonun ilk "Grand Slam"i Avustralya Açık finalinde Şilili rakibi Gonzalez’i 7-6, 6-4 ve 6-4’lük setlerle yenen İsviçreli raket Federer, kupaya uzandı.

İsviçreli Roger Federer ile Şilili Fernando Gonzalez Avustralya Açık’ın finalinde karşı karşıya geliyor. Çekişmeli geçen ilseti Federer, zor da olsa 7-6 kazandı ve 1-0 öne geçti. İlk set sonrası verilan arada sağ omuzunda zorlanmaya bağlı bir ağrı meydana gelen Şilili tenisçi bir süre tedavi gördü.

İkinci sette oyuna ağırlığını koyan Federer, bu seti de 6-4 aldı ve kupa yolunda büyük avantaj sağladı.

Üçüncü set Gonzales servisi ile başladı. İlk servisin ardından hakem ile Federer arasında bir çizgi tartışması yaşandı. Federer’in itirazının ardından servis tekrarlandı.

Üçüncü set karşılaşmanın en renkli bölümlerinden birine sahne oldu. Fernando Gonzalez servis kullanacağı sırada saha içinde bir kelebek olduğunu farketti. Usta raket bir süre kelebeği tutmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Daha sonra yardımına top toplayıcı çocuklar yetişti. Kelebeği tutma işini onlara bırakan Gonzales, zarar vermemeleri konusunda da uyardı. Sonunda kelebeği yakalayarak saha dışına çıkaran top toplayıcılar seyircilerden büyük bir alkış aldı.

VE FEDERER ŞAMPİYON

Üçüncü sette rakibine karşı üstünlüğünü sürdüren 25 yaşındaki İsviçreli Federer, bu seti de 6-4 aldı ve kariyerinin 3. Grand Slam Şampiyonluğunu kazandı.