BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Müslümanlar Katolikleri geçti

Rakamları veren Vatikan oldu. Tarihte ilk kez müslüman sayısı, katolik Hıristiyanların sayısını aştı.

Abone ol
Vatikan, dünya nüfusunun yüzde 19.2'sinin Müslüman olduğunu, İslam'ın tarihte ilk kez Katolik Hristiyan sayısını aştığını bildirdi. Katoliklerin oranının ise yüzde 17.4 olduğu belirtildi...

Vatikan'ın 2006 istatistik yıllığındaki verilerini temel alan Monsenyör Vittorio Formenti, "Tarihte ilk kez biz birinci sırada değiliz. Müslümanlar sayıca bizi geçti" dedi.

L'Osservatore Romano gazetesine demeç veren Formenti, Müslüman ailelerin çok çocuk yapmaya devam ettiklerini, Hristiyan ailelerin ise çocuk sayısını azalttıkları için sonuçların böyle çıktığını savundu.

Formenti, Ordotoks, Protestan ve Katoliklerle birlikte dünyadaki Hristiyan nüfusunun oranının yüzde 33 olduğunu vurguladı.

Vatikan'ın 2006 istatistiklerine göre, 6.5 milyarlık dünya nüfusunun 1.25 milyarını Müslümanlar, 1.13 milyarını ise Katolikler oluşturuyor. Bütün dünyadaki Hristiyan nüfusu ise 2.15 milyar.

Vittorio Formetti, Latin Amerika'nın Katolik Hristiyanların kalesi durumunda olduğunu, buradaki Katolik nüfusun, bütün dünyadaki Katoliklerin yüzde 49.8'ini oluşturduğunu vurguladı.