BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

İstanbuldaki lüks cehennem

Chelsea bugün İstanbul'a geliyor. İngiliz medyası ise stadı ve Fener seyircisini mercek altına aldı. İlginç yorumlar var.

Abone ol Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe ile 2 Nisan Çarşamba günü karşılaşacak olan İngiltere'nin FC Chelsea takımı bugün İstanbul'a gelecek.

Chelsea takımının bu gece saat 23.00 gibi Türkiye'de olması bekleniyor.
 
FB-Chelsea karşılaşması öncesi, İngiliz basını Fenerbahçe’yi, stadı, taraftarı ve futbolcuları ile mercek altına aldı.
 
The Daily Telegraph gazetesi, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın "sıradan bir Türk stadyumu" olmadığına dikkat çekti.
 
İNTERNET BAĞLANTILI CEHENNEM

Gazete, Türkiye’deki stadlar konusunda "idrarla kaplı beton, paslanmış dikenli tel ve 'Cehenneme Hoşgeldiniz' flamalarını akla getiren bir önyargı" bulunduğunu, ancak Chelsea’yi İstanbul’da bir "cehennem" bekliyorsa bile bunun internet bağlantılı ve UEFA'ya göre "beş yıldızlı lüks bir cehennem" olduğunu yazdı.

Stadın yeniden inşasına 1999 yılında başlandığı ve 7 yıl içinde tamamlandığı hatırlatılan yazıda, stadın önümüzdeki sezon UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapmaya uygun bulunduğuna da dikkat çekildi.

DANİMARKALI HAKEM ATANDI

Fenerbahçe ile FC Chelsea arasında 2 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçını, Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Claus Bo Larsen yönetecek.

43 yaşındaki Claus Bo Larsen, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 24 Ekim Çarşamba akşamı oynanan ve Beşiktaş'ın Liverpool'u 2-1 yendiği karşılaşmada görev yapmıştı.
 
ORGANİZE SEYİRCİ

Fenerbahçe’nin fanatik taraftar gruplarının iyi örgütlendiklerini belirten gazete, bunlardan en çok bilineninin, kısa adı KFY olan "Kill for You" olduğunu yazdı.
 
SÜRPRİZ YAPACAĞIZ

Daha önce Chelase’nin forvet oyuncusu olan Mateja Kezman ise Chelsea maçıyla ilgili olarak gazeteye şu yorumu yaptı:
 
"Chelsea’nin İstanbul’a gelmekten mutluluk duyduğunu sanmıyorum ve burada bizimle oynamak hiç kimse için kolay bir iş değil. Bizim 60 bin kişilik kapasitemiz ve şahane bir akusiğimiz var. Atmosfer iyi olacak ve bir sürpriz yapacağımızı sanıyorum."
(Haber: Metin Güneş/ CNN Türk-Londra)