BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

MİTçiden Perinçek yorumu

Eski Mit Müsteşarı Sönmez Köksal'ın İşçi Partisi ve Perinçek hakkında "uç" noktada iddiaları var. Köksal 'MİT devreye girmeli' diyor.

Abone ol

MİT eski Müsteşarı Sönmez Köksal'dan Ergenekon davasını ve İşçi Partisi'ni değerlendirdi. Köksal'a göre İşçi Partisi ayrıca ele alınması gereken bir vaka...

Köksal şöyle konuştu:

PERİNÇEK AYRI BİR VAKA


’Ergenekon’ denen, içinde ne olduğu belli olmayan bir olay söz konusu. Bunun içinde yalnız daha farklı olan bence İşçi Partisi’nin konumu. İşçi partisinin lideri Doğu Perinçek’in 1974’e, hatta daha öncesine giden birtakım faaliyetleri var bu ülkede. Ve bu faaliyetlerinin yanı sıra saygın bir sürü kurum ve kuruluşu yıpratmaya yönelik söylemleri... Yani Kıbrıs’ı işgal saymaktan tutun da Öcalan’la el sıkışmaya, Kürt meselesine kadar... Perinçek’in o çizdiği çizgiyi çok iyi izlemek lazım. Onun ayrı bir vaka olarak ele alınması gerekiyor. 

MİT DEVREYE GİRSİN

Beraber görünsün veya görünmesin, İşçi Partisi liderlik kadrolarının geçmişi ile beraber çok ayrı bir şekilde ele alınması lazım. Nereden geldi, nereye gidiyor? Bu ülkeye yaptığı tahribat nedir, hangi faaliyetlerde bulunmuştur? Bu konuda MİT’in devreye girmesi lazım.

PERİNÇEK'İN YARARI OLDU MU?

Olduğu muhakkak! Abdullah Öcalan meselesi, Kıbrıs’ın işgali meselesi... Çok şey var. Onun için ilk başlangıç noktasından itibaren, mali kaynakları da dahil her şeyinin incelenmesi gerekiyor. Ben bu kadar söylüyorum. Onların hedefi olacağımı da biliyorum ama böyle hedef olunacak diye bazı şeylerin söylenmesinden de çekinilmemesi lazım. 

KEŞKE DERİN DEVLET OLSA

’Derin devlet’ konusu yıllardan beri tartışılıyor Türkiye’de. Hatta bazen insan hani ’Keşke derin devlet olsa’ diyor. En asil anlamında tabii derin devlet, ülkenin çıkarlarını en üst düzeyde değerlendiren, geleceği öngörerek, güncel, siyasal çalkantılar ötesinde kutsal hedeflere kilitlenmeyi sağlayan bir yapı. Bu yapı illa illegal olmak zorunda değil, bu bütün çok eski devlet geleneği olan ülkelerde var; Amerika’da da var, Batı ülkelerinde de var. Ama hiçbir yerde bizde olduğu gibi ulusal çıkarlara zarar verecek ölçüde tartışma ve polemik konusu yapılmıyor. Bundan o kadar ürkmemek lazım. Ama Türkiye’de kendisine ’derin devlet’ vehmeden birtakım illegal, gayrimeşru güçler derin devlet gibi sayılmaya başlandı. Mesela Susurluk’taki olay veya bugün yaşadığımız ’Ergenekon’ örneğinde olduğu gibi kendilerine bu gücü vehmeden yasa dışına taşmış birtakım yapılanmalar sözkonusu.

KURTLAR VADİSİ'NDEKİ TÜNEL

- Kurtlar Vadisi dizinde gösterildi... Ankara’dan Kayseri’ye kadar gizli bir tünel varmış. Doğru olabilir mi? Bir gün meşalelerle aydınlatılmış tünel gibi bir yerde toplandılar mesela. Kırmızı Kitap ve kılıçlar üstüne yemin ettiler... Bunlarda hiç gerçeklik payı yok mu?“

”Siz beni meşaleler altında tünelde dolaşırken hayal edebiliyor musunuz? Ediyorsanız, büyük hayalgücü!.. Bunlar alaturka James Bond masalları ve sadece insanları yanlış düşüncelere yönlendiren, Türkiye’ye zararlı işler... Bu konular, hafife alıncak konular değil. Kurtlar Vadisi Irak filminden sonra başımıza neler geldi biliyorsunuz. Amerika ile Türkiye’yi karşı karşıya getirdiler... Maalesef bunlar insanımızın aklını, algılamasını çarpıtan şeyler. Dezenformasyonlar...”

Kaynak: Mine Şenocaklı - Vatan