BIST 10.211
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.405,64
HABER /  GÜNCEL

MÜSİADtan kan bağışı

MÜSİAD, kan bağışını özendirmek ve Kızılay'a destek amacıyla kampanya başlatıyor.

Abone ol

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ (MÜSİAD) sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Türk Kızılayı ile 13 Temmuz’da imzaladığı Ortak Çalışma Protokolü’nü yurt çapında aynı gün ve saatte hayata geçiriyor.

MÜSİAD, felaketlerde ilk yardıma gelen kuruluşlardan biri olan Kızılay’ı desteklemek ve Türkiye’deki kan ve kan ürünleri sıkıntısına dikkat çekmek amacıyla yürüttüğü sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, 20 Eylül 2006 Çarşamba günü (saat 09:30 – 21:30’da) 27 şubesinde toplu kan bağışı gerçekleştirecek.
Dr. Bolat ve bazı yöneticiler Çarşamba günü saat 09:30’da Tavaslı Matbaacılık’ta (*) kurulacak bağış merkezinde kampanyanın açılışını yapacak. Açılışa Kızılay’ın üst düzey yöneticileri de iştirak edecek.

Yapılan açıklamada aynı günde Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Balıkesir, Bandırma, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gebze, İnegöl, Kahramanmaraş, Kayseri, K. Ereğli, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon’da MÜSİAD üyesi işadamları ve üyelere ait işyeri çalışanlarının kan bağışında bulunacakları belirtildi.

Derneğin ekonomik ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışına yönelik çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de düzenlediğini açıklayan MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, MÜSİAD üyeleri arasında “HAYDİ KAN KARDEŞİ OLALIM” sloganıyla tanıtılan kampanya sonunda Türkiye çapında en az bin ünitelik kan bağışı hedeflendiğini söyledi.

İlk adımları geçen yıl atılan proje çerçevesinde,  13 Temmuz 2006’da Kızılay ve MÜSİAD arasında kan bağışını teşvik etmek için “Ortak Çalışma Protokolü” imzalanmıştı. MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen törende işbirliği protokolüne MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ile Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali imza atmıştı.