BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.387,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Müşfik Kenter vefat etti

Efsanevi tiyatrocu Müşfik Kenter tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında hayatını kaybetti…

Abone ol

Akciğer kanseri ve buna bağlı gelişen  akciğer enfeksiyonu nedeniyle tedavi altına alınan tiyatro sanatçısı Müşfik  Kenter7  Ağustos Salı günü yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

ÜNLÜLER TWİTTER'DA NE DEDİ?

BÜYÜK USTA'NIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Usta tiyatro oyuncusu Müşfik Kenter bugün saat 16. 30 sularında yaşamını yitirdi. Kenter bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu.

SOLUNUM VE DOLAŞIM YETERSİZLİĞİNDEN VEFAT ETTİ

Kenter'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan yazılı açıklamada Kenter'in solunum ve dolaşım yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: 7 Ağustos 2012 tarihinde Akciğer kanseri ve buna bağlı gelişien akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastanemizde Prof.Dr. Günseli Kılınç tarafından tedavi altına alınan ülkemizin değerli sanatçılarından Müşfik Kenter tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde solunum ve dolaşım yetersizliği nedeniyle saat 16.20'de hayatını kaybetmiştir"

Kenter'in Cuma günü saat 10:00'da Kenter Tiyatrosu'nda yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

SANAT DÜNYASI YASTA

Doğan Hızlan / Hürriyet Yayın Danışmanı ve köşe yazarı

Müşfik Kenter Büyük bir aktördü...
Bence bu söz onun kişiliğine, sanatçılığını tanımlamada yeterli değil.
Çünkü Orhan Veli yorumunda ve diğer sanatçının edebiyatçının sahneye getirdiği yorumlarıyla o oynadığının arkasındaki kişiyi tanıdığını okuduğunu gösterirdi. Onun gibi iyi ve büyük sanatçılar metinlerin arkasındaki değerleri ve derin anlamı da keşfederler.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay

Türkiye için çok önemli bir ismi kaybettik. Çok üzgünüm. Bu sene içinde 26 mart’ta Adana’da birlikte oldum kendisiyle. Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim etme şansım olmuştu. Benim üniversite yıllarından bu yan izlediğim çok büyük bir sanatçıydı. Gerçek bir hoca ve bir ekoldü. Müşfik Kenter ismini bilmeyen duymayan bir okur yazar yoktur herhalde Türkiye’de Tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum.

Ali Poyrazoğlu / Tiyatro sanatçısı

Dostumu, arkadaşımı, ustamı kaybettim. Aydınlıktan yana olan, dünyanın geleceği için derin kaygılar yaşayan çok hassas, çok duygulu biriydi. Türkiye için olduğu kadar, insanlık ve tiyatro tarihi için de çok büyük bir kayıp.

Halil Ergün / Oyuncu

İçim yandı. Başka türlü ifade edemiyorum. Destansı bir aktörünü kaybetti Türkiye. Benim özel olarak hayran olduğum bir tiyatro adamıydı. Türkiye’nin yetiştirdiği çok büyük bir tiyatrocuyu kaybettik.

Hülya Koçyiğit / Oyuncu

Türk tiyatrosun denince Kenter tiyatrosu hemen yanında anılır. Hepimiz ona olan hayranlığımızdan belki de bu mesleği seçtik. Yıldız Hanım’a Kadriye Hanım’a Allah sabır versin. Çok büyük bir değeri yitirdik. Haberi alınca bütün vücudum sarsıldı acıyla Onunla beraber oynamak herhalde benim için çok büyük bir kazanım.